Hlavní obsah

Matka místo pomoci popisovala smrt dvouletého syna na internetu

Novinky, Miloslav Fišer
Aktualizováno

Třicetiletá Shellie Rossová z Floridy vyvolala po celém světě vlnu znechucení. Místo pomoci vlastnímu synovi, který spadl do bazénu, seděla u počítače a o situaci informovala prostřednictvím mikroblogovací internetové sítě Twitter. Upozornil na to server Daily Mail.

Článek

Neštěstí se stalo ve čtvrtek, kdy dvouletý Bryson spadl do bazénu. To po chvíli zpozoroval z patra domu jeho 11letý bratr, který okamžitě zavolal záchranáře. Místo toho, aby se Rossová, která vystupuje na internetu pod přezdívkou Military Mom – Vojenská máma, o své tonoucí dítě postarala, usedla k počítači a napsala: "Modlete se prosím jako nikdy předtím, můj dvouletý syn spadl do bazénu".

Tento vzkaz žena odeslala ve 22:22, podle záznamů záchranné služby tedy přesně 16 minut předtím, než na místo dorazila sanitka. Na Twitteru se ihned strhla vlna odporu a diskutující začali matku odsuzovat, proč se místo psaní na počítači nevěnuje vlastním dětem ve chvíli, kdy ji potřebují nejvíce.

Další zprávu napsala matka o pět hodin později, kdy záchranáři vzdali oživovací pokusy a dvouletého syna prohlásili za mrtvého. "Na památku mého milovaného dítěte," napsala Rossová a připojila ke vzkazu několik synových fotek.

Lidé na internetu jsou její rodina, tak je musela o tragédii informovat.
rodinná známá Trisha Haasová<br/>

Hned po odeslání posledního vzkazu o synově úmrtí, začali lidé matku odsuzovat a urážet. "Jak může někdo psát o smrti svého syna, který se právě utopil? Nemůžu takovému hyenismu uvěřit," komentoval matčino jednání jeden z diskutujících.

"Kdyby se svému synovi věnovala tak jako internetu, mohl být ještě na živu," dodával další.

Sama Rossová považuje své jednání za zcela správné, protože se o neštěstí nijak nerozepisovala, jen věcně informovala. Matku brání také rodinná známá Trisha Haasová, která pro server Daily Mail uvedla: "Lidé na internetu jsou její rodina, tak je musela o tragédii informovat."

Otec dvou synů a manžel Rossové, který pracuje u amerického letectva, se k případu odmítl vyjadřovat a poprosil všechna média i příbuzné, aby nechali rodinu truchlit nad smrtí syna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám