Hlavní obsah

On-line hry: Ze Švédska si vezeme dvě medaile

Novinky, Jakub Trulík

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že na švédskou offline akci vyrazil autobus plný českých a slovenských hráčů, kteří na poslední větší akci tohoto roku chtěli ukořistit nějakou tu cenu, jež by jim zpříjemnila rekapitulování výsledků za rok 2009. To se jim podařilo až překvapivě dobře, protože nikdo ze zúčastněných nezklamal, ba naopak.

Článek

Soupeře jsme zaskočili ve všech titulech

Do švédského Jönköpingu se minulý týden vydala početná česko-slovenská výprava pod vedením tuzemského celku NecroRaisers, jenž pro ni přichystal výlet na největší herní událost severu Evropy. Výlet s názvem NR on tour měl na palubě svého autobusu několik nadějí na medailová umístění. Jmenovitě Counter-Strike 1.6 tým NecroRaisers, StarCraft: Brood War stratéga Crowa a TrackMania Nations Forever jezdce Hakkiho Juniora se Sandrem.

Na své vlastní náklady cestovala ještě známá česko-slovenská pětka pod hlavičkou britské organizace Reason Gaming, jenž je momentálně zřejmě nejlepším světovým Counter-Strike: Source týmem, což ukázala už na nedávném i-series, kde již po několikáté triumfovala a tak obhájila prvenství. Právě v CS:S odstartovala spanilá česká jízda, když kluci jako nenasazení vypořádali jak se švédskou jedničkou 30P-Gaming, nadějnými Dány z Imperial i bývalou světovou jedničkou VeryGames a bez větších problémů turnaj opanovali.

Druhá medaile přišla vzápětí v TrackMania Nations Forever turnaji, v němž sice vyhořel žhavý favorit Hakki Junior, když skončil až na děleném 9. místě, ale co se nepodařilo jemu, se pro změnu podařilo věčně za ním zaostávajícímu Sandrovi. Ten ukázal, že má v sobě stále obrovský potenciál a v široké konkurenci špičkových švédských jezdců, kteří jsou ve světě považování za absolutní špici, podlehl pouze bezchybnému FrostBeulemu a na naše konto tak připsal ke zlatu ještě stříbro.

Nemalá konkurence byla rovněž ve StarCraft: Brood War soutěži, v které nás zastupoval NR.Crow, jenž se ve velmi dobrém světle představil na nedávném World Cyber Games 2009. Svou nadějnou formu zde bohužel ale nezopakoval, když sice porazil soupeře v 1. kole, ale v dalším už nestačil na BRAT_OK a v nižší části pavouka rovněž bral pouze po jednom vítězství, takže skončil poměrně brzy s průměrnou bilancí 2:2.

Posledním želízkem v ohni byla zkušená Counter-Strike 1.6 sekce NecroRaisers, jež svou pouť odstartovala už v BYOC kvalifikaci, kde své tři soupeře doslova smetla a postoupila tak do druhé fáze kvalifikace. Ani v té příliš nezaváhala a dva švédské klany opět přehrála rozdílem minimálně jedné třídy, takže nakonec stanula v hlavní části turnaje ve skupině po boku SK Gaming, k1ck a DarkSide.

Výsledky byly rozporuplné, dvě remízy a předpokládaná prohra s SK. Rozhodně příjemné překvapení, ale zároveň škoda, že aspoň jeden ze zápasů nedopadl výhrou, jinak by NR šli senzačně do play-off. Celkově se ale jednalo o vůbec jednu z nejúspěšnějších domácích výprav na takto monstrózní akci se zhruba 13 tisíci účastníky, mezi kterými jsme rozhodně nezapadli.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Opět k nám zavítalo WGT

Zhruba před pěti týdny se v pražské herně BattleZone uskutečnilo Warcraft III: The Frozen Throne klání o 50 000 korun v rámci herní série World GameMaster...

Výběr článků

Načítám