Hlavní obsah

Nový chytrý mobil s dotykovým displejem od Dellu bude konkurovat iPhonu

Americký výrobce počítačů Dell vstoupí na trh s mobilními telefony s modelem Mini 3. Na konci měsíce by ho měl mít v nabídce čínský operátor China Mobil a ke konci roku latinskoamerický Claro ze skupiny América Móvil, uvedl Dell. Přístroj pracuje s operačním systémem Android. Dell ale vstupuje na trh, který sice rychle roste, ale je plný rivalů.

Foto: Novinky

Dell Mini 3

Článek

Podrobnosti o telefonu zveřejní Dell, až přístroj půjde do obchodů. V říjnu uvedl informovaný zdroj, že se Dell chystá uvést v USA na trh svůj chytrý telefon s Androidem v síti AT Dnes se Dell o těchto případných plánech nijak nezmínil.

Mezi největšími technologickými firmami je Dell další v řadě, kdo chce prorazit s vyspělými telefony mezi konkurenty. Americkému trhu dominují modely iPhone od Apple a BlackBerry od skupiny Research in Motion.

Foto: Novinky

Dell Mini 3

Podle průzkumu agentury iSuppli se předpokládá, že dodávky chytrých telefonů na světový trh dosáhnou v příštím roce 235,6 miliónu. Proti letošním 184,2 miliónu to představuje nárůst téměř o 28 procent.

"Mohli by mít mírný úspěch. Myslím, že to velký trhák nebude," předpověděl Dellu analytik Kevin Hunt z firmy Hapoalim Securities USA. Podle něj Dell zřejmě nebude mít z mobilů tak vysoké ziskové marže, jaké má u počítačů, napsala agentura Reuters. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám