Hlavní obsah

Speciální špionážní kamera se ukrývá v plechovce od Coca Coly

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně vyrobili nové špionážní zařízení, za které by se nemusel stydět ani James Bond. Novinka na první pohled vypadá jako obyčejná plechovka od Coca Coly, ve skutečnosti však v sobě ukrývá speciální kameru s mikrofonem, která dovede natáčet všechno, co se děje v jejím okolí.

Foto: Novinky

Coca Cola

Článek

Špionážní plechovku je možné od obyčejné rozeznat při detailnějším ohledání. Na rozdíl od obyčejného nápoje má totiž novinka na straně dva miniaturní otvory. V jednom je umístěn objektiv integrované kamery a v druhém otvor pro mikrofon.

Foto: Novinky

Špionážní kamera Coca Cola

Kamera dokáže zaznamenávat video v rozlišení až 640 x 480 obrazových bodů, a to při 16 snímcích za vteřinu. Ten se ukládá na vestavěnou flash paměť o velikosti až 8 GB.

Foto: Novinky

Špionážní kamera Coca Cola

Na spodní straně zařízení je umístěna speciální krytka, pod níž se nachází ovládací mechanismus kamerky. Konkrétně tlačítko pro přechod do pohotovostního režimu, spoušť pro zahájení videozáznamu a klasický USB konektor.

Foto: Novinky

Špionážní kamera Coca Cola

Speciální špionážní plechovka se již nyní začala prodávat v čínských a amerických obchodech v kapacitách paměti 2, 4, 6 a 8 GB. Její cena se v závislosti na kapacitě pohybuje v přepočtu od 700 korun do 2500 Kč. 

Foto: Novinky

Špionážní kamera Coca Cola

Pomocí USB portu je možné špionážní plechovku připojit k počítači a jednoduše přenášet pořízené videozáznamy. Pomocí USB rozhraní počítače se kamerka zároveň napájí. Plně nabité zařízení by mělo být schopno natočit několikahodinové video. 

Foto: Archiv, Novinky

V dnešní době se běžně prodávají například i kravaty, které v sobě mají ukrytou špionážní kameru.

Podobné špiónské vybavení není v dnešní době žádnou novinkou. I v českých obchodech je možné běžně zakoupit propisovačku se skrytou kamerou či hodinky s integrovaným mobilem. Před časem také student z Adelaide's Flinders University vytvořil botu, pomocí které je možné telefonovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám