Hlavní obsah

Největší český veletrh moderních technologií Digitex odstartuje ve čtvrtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ve čtvrtek v Brně začne největší český veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy Digitex, který bude doprovázet mezinárodní výstava fotografické techniky Interkamera. Letos se jej zúčastní asi 65 vystavovatelů. Novinářům to ve středu řekl šéf veletrhů Radek Malý. Loni, kdy se obě akce uskutečnily společně s mezinárodním veletrhem Invex, bylo vystavovatelů celkem 310. Akce potrvají až do neděle.

Článek

S účastí je ale společnost Veletrhy Brno spokojená. "Počet vystavovatelů může být vždycky vyšší, oproti loňskému roku ale máme více významných značek," uvedl Malý. Vliv globální hospodářské krize ale na zájmu firem cítit je. Jejich zájem o účast ale také souvisí s tím, zda i v době krize vyvíjejí novinky. Pokud ano, mají tendenci je na veřejnosti představit.

Veletrhy spotřební elektroniky navíc nejsou ani tak postiženy krizí jako spíše tím, že informace o televizorech či fotoaparátech lze najít na internetu. Dříve byly podobné akce, jako je Digitex a Interkamera, naopak jednou z mála možností si novinky v oboru prohlédnout, míní Malý.

Moderní technologie pro laickou veřejnost

Digitex a Interkamera se letos více zaměří na laickou veřejnost. Poprvé se uskuteční i o víkendu, což by mělo zájem lidí podpořit. Poprvé budou mít také návštěvníci veletrhů možnost přímo na místě koupit prezentované zboží.

Hlavním tahákem Digitexu bude podle Malého digitální zábava. Hlavním bodem programu bude finále série turnajů World GameMaster Tournament, která obsadí téměř celý pavilon C. Celkem 104 hráčů se ve čtyřech hrách utká o ceny v hodnotě přes 300 000 korun. Zápasy budou přenášeny i na velkoplošnou projekci.

Vystaveny budou také počítačové novinky

Návštěvníci ale uvidí i řadu novinek z oboru IT. Například Intel hodlá představit nové procesory Intel Core i5, které jsou vhodné právě pro počítačové hráče. Chybět nebudou ani nejvýkonnější tuzemské PC sestavy, zklamáni nebudou podle pořadatelů ani příznivci extrémního overclockingu, neboli přetaktování počítačů za pomoci tekutého dusíku.

Vystaveny budou i televizory a další elektrotechnické zboží. Sharp například předvede LCD televizor s kontrastním poměrem dva milióny ku jedné či údajně energeticky nejúspornější LCD televizor na světě. Součástí programu je také soutěž v nejrychlejším psaní SMS zpráv v pavilonu B. Během veletrhů se také uskuteční Mistrovství ČR v tanci na tanečních podložkách. Uskuteční se také fotografické workshopy a přednášky o trendech ve světě IT technologií.

Digitex a Interkamera se loni konaly už v říjnu společně s Invexem. Letos se ale v souvislosti s proměnou Invexu na odbornou dvoudenní konferenci pod názvem Invex-Forum oddělily. Důvodem je podle Veletrhů Brno to, že návštěvníci všech tří akcí patří do podobné cílové skupiny. Zájem o veletrhy Invex a Digitex u vystavovatelů v posledních několika letech klesal. Zatímco před třemi lety na akcích vystavovalo 580 firem, předloni jich bylo 519 a loni pouze 310.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám