Hlavní obsah

UPC nabídne levné internetové připojení pro nenáročné uživatele

Novinky, Miloslav Fišer

Kabelový operátor UPC začne nabízet neomezené internetové připojení. To bude určeno především pro nenáročné uživatele, kteří chtějí za internet platit co nejméně a spokojí se s nižší rychlostí. Novinka je totiž až desetkrát pomalejší, než nejpomalejší aktuálně nabízený tarif od UPC. Novinkám to potvrdil mluvčí operátora František Malina s tím, že levné připojení bude nabízeno zatím pouze ve zkušebním provozu.

Foto: Archiv, Novinky

Levné internetové připojení UPC Internet 1 M bude nyní nabízeno pouze ve zkušebním provozu.

Článek

Nový internetový tarif se jmenuje Internet 1 M a společnost UPC jej bude nabízet za 197 Kč včetně DPH. Toto neomezené internetové připojení dosahuje rychlosti 1024 kbit/s v příchozím (download) a až 256 kbit/s v odchozím (upload) směru.

Za instalaci služby zaplatí zákazník jednorázově 1 Kč a za aktivaci 250 Kč. V případě platby prostřednictvím SIPO vyjde aktivace rovněž na korunu. Půjčení modemu zprostředkuje UPC zdarma.

Levný internet zatím jen ve zkušebním provozu

Levné internetové připojení bude ale nyní nabízeno pouze ve zkušebním provozu. Po určité době, kterou UPC blíže nespecifikovalo, poté firma podle zájmu zákazníků vyhodnotí, zda bude levný internet nabízet dál, nebo tento tarif zruší.

„Test nové služby má za cíl ověřit skutečnou poptávku po levném a přitom natolik rychlém připojení, které by vyhovovalo potřebám méně náročných uživatelů. Službu UPC Internet 1 M si mohou objednat všechny domácnosti, které jsou v dosahu broadbandové sítě UPC,“ řekl Novinkám Malina.

Vedle nejlevnějšího tarifu nabízí UPC také čtyři internetová připojení Fiber Power s rychlostmi od 10 Mbit/s do 100 Mbit/s. Jejich cena se pohybuje od 490 korun do 1750 Kč. [celá zpráva]

Které internetové připojení je nejvýhodnější

Pořídit si domů opravdu rychlý internet je v současné době na rozdíl od minulých let cenově mnohem dostupnější. Nejlevnější připojení, byť jen v akci platné osm měsíců, vyjde při rychlosti připojení osm megabitů na 245 korun měsíčně. Standardní ceny potom začínají na méně než pětistovce za měsíc. [celá zpráva]

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2. Ta aktuálně nabízí dva tarify s rychlostmi osm a 16 Mbit/s. Jejich cena se odvíjí od služeb, které si společně s internetem zákazník objedná, jako je pevná linka, digitální televize nebo mobilní internetové připojení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám