Hlavní obsah

On-line hry: Turnaj v Dubaji byl plný překvapení

Novinky, Jakub Trulík

Po krátké odmlce ESL uspořádalo již třetí podzimní setkání špičkových Counter-Strike 1.6 týmů v rámci turnaje Global Challenge, tentokrát ho hostila exotická Dubaj. Letos se jednalo o možná vůbec nejkvalitněji obsazenou soutěž, což se projevilo na vyrovnaných výsledcích.

Článek

Švédské celky nenechaly nic na náhodě a opět sehrály prim

Přesně po roce se do bohaté a pro Counter-Strike 1.6 scénu velmi exotické Dubaje vrátila špičková soutěž Global Challenge, jenž v rámci svého celosvětového turné uspořádala herní organizace ESL. Prizemoney v hodnotě 50 000 $ přilákalo ještě více kvalitních týmů než loni. Na startovní listině jsme tak mohli vidět například obhájce mousesports, světovou jedničku fnatic, vítěze posledního Global Challenge SK Gaming či dvojnásobné mistry ESWC Vitriolic.

Lákavý byl pro zúčastněné určitě i herní systém, jenž každému z týmů v základní skupině zaručoval alespoň pět utkání hraných do 30 kol. Ve skupině A na sebe narazily klany domácí Assasins List, ukrajinští KerchNET, jihokorejští WeMadeFOX, němečtí Alternate a švédské duo Meet Your Makers s fnatic. Právě poslední dva zmíněné celky sehrály nejzajímavější duel, když noví MYM překvapivě zvítězili 19:11 a bez jediné ztráty postoupili z prvního místa. Za druhými fnatic si postup pohlídali třetí Alternate, kteří pouze o skóre vyřadili zklamané WeMadeFOX.

Stejně tak skupina B s domácími IMPULSIVE, ruskými Virtus.pro, německými mousesports, kazašskými k23, polskými Vitriolic a švédskými SK Gaming nabídla řadu vysoce zajímavých střetů a nejednu senzaci. Ani jeden ze zmíněných týmů nebyl zcela stoprocentní a o prvním postupovém místě tak rozhodl rozdíl ve skóre ve prospěch Švédů na úkor Poláků. Třetí příčku brali Kazachové, kteří nejtěsnějším možným rozdílem obdivuhodně přemohli SK a vyšoupli tím ze hry Němce i Rusy.

Dále se pokračovalo vyřazovacími utkáními mezi druhými a třetími celky skupin, zatímco vítězové z A i B čekali na své soupeře již v semifinále. Proti sobě tedy stanuli fnatic s k23 a Alternate s Vitriolic. Ani jeden ze zmíněných duelů nebyl příliš vyrovnaný a favorité z fnatic i Vitriolic postoupili 2:0 na mapy. V play-off hraném na dvě vítězné mapy bez opravné části tedy zůstaly tři švédské klany s jedním polským.

Jak už se na Global Challenge i jiných turnajích posledních měsíců stalo zvykem, i zde se opět opakovalo švédské finále, když si fnatic poradili s SK Gaming a MYM s Vitriolic shodně 2:0 na mapy. Meet Your Makers udělali Polákům největší výprask turnaje, když je smetli 16:1 a 16:5. Na tři mapy se ke smůle diváků nehrálo ani v hlavním finále, kde fnatic oplatili porážku ze základní skupiny a vítězstvím nad svými kolegy opět zasedli na trůn. Dokonce bronz připadnul do rukou Švédů, když SK dorazili značně podlomené Poláky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám