Hlavní obsah

On-line hry: Víkend odtajnil jména domácích mistrů

Novinky, Jakub Trulík

World Cyber Games je ve světě počítačových her jedna z nejuznávanějších akcí. Koná se každým rokem již celých deset let a stanovuje pomyslnou tečku za progamingovou sezónou. Dalo by se tedy říci, že právě zde se určuje, kdo byl letos úspěšný. Možnost zúčastnit se domácího finále o hodnotné ceny dostali již tradičně i naši hráči.

Článek

Domácí finále WCG bylo plné překvapení

O to, kdo je u nás nejlepší ve svém oboru, se bojovalo v pěti hrách, jež byly zvoleny tak, aby obsáhly široké spektrum a pokryly nejrůznější žánry. K vidění tedy byla napínavá válečná střetnutí ve vesmírné strategii StarCraft: Brood War, fantasy strategii s prvky RPG Warcraft III: The Frozen Throne, přestřelky v Counter-Strike 1.6, fotbalová klání ve FIFA 09 či adrenalinové závody v TrackMania Nations Forever.

Aby toho nebylo málo, na tři nejlepší v každém titulu čekaly ceny v podobě peněžní hotovosti, LCD monitorů od Samsungu, procesorů Intel Core i5, operačních systémů Windows 7, pohárů, medailí a diplomů.

Jako první na řadu přišlo 17. října v PGCC Velký Špalíček soutěžení v Counter-Strike 1.6 a TrackMania Nations Forever, jehož se zúčastnilo 56 hráčů, tedy osm pětičlenných týmů a 16 jednotlivců. Právě v závodní arkádovce, která je novinkou WCG, jsme poznali letošní první trojici mistrů. Zlato a stříbro si podle očekávání rozdělili týmoví kolegové YYT.hakkiJunior a YYT.Sandro, k bronzu se překvapivě vyšplhal eSuba.Lomich, jenž byl sám zaskočen svým výkonem.

Ještě větší pozdvižení se konalo v legendární střílečce, kde k úžasu celé herny triumfovali borci z nEophyte, ačkoliv po základních skupinách byli jednoznačně nejhorším celkem. Díky vyhecované atmosféře, kterou v Brně vytvořili, si ale poradili i jak s druhými eSuba, tak i třetími SkyRiders. 

O den později, 18. října, se dějiště českého a slovenského finále World Cyber Games 2009 přeneslo do PGCC Nový Smíchov za účasti 24 hráčů, po osmi kusech ve FIFA 09, StarCraft: Brood War a Warcraft III: The Frozen Throne. Ani zde se jediná ze soutěží neobešla bez příjemných a mnohdy nečekaných zvratů. Ve fotbale se ukázal v nejlepší kondici SnoopY|Snkrjan, jenž za sebou zanechal hráče s přezdívkami vEnom|DiDa a 4Kings.oSiS.

Ve W3 putovalo zlato na Slovensko zásluhou Amatera, který zaskočil H34d_HUnT3Ra stejně jako Bonecrackera a ve stařičkém SC:BW dominoval zkušený NrT.PredY, s nímž si neporadila ani dvě překvapení v podání WCG.ILoveFosc a rS.Thebise, čímž byla zodpovězena poslední neznámá herní olympiády pro rok 2009 u nás.

Ačkoliv z důvodů vysokých nákladů na cestu a registraci nikdo ze zmíněných nepoletí do Číny, budeme i tak mít svého reprezentanta. Tím je zkušený Crow, který se již v minulosti na WCG podíval ve StarCraft: Brood War a loni v konzolovém Guitar Hero a letos letí na své vlastní náklady. Nyní bude opět bojovat ve strategii, v níž je kovaný dlouhá léta. Dokonce již zná své soupeře, čeká ho Číňan Pj, Jihokorejec Bisu, Malajsiec Cobo, Polák Cobo, Rus Bruce a Ukrajinec Dimaga.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám