Hlavní obsah

Nová verze Zboží.cz je přehlednější a nabízí 31 miliónů výrobků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský internetový portál Seznam.cz pracoval posledních pět měsíců na vylepšení své služby Zboží.cz, kterou provozuje již od roku 2007. Nová verze tohoto oblíbeného produktového katalogu je již spuštěna a nabízí rychlejší aktualizace nabídek elektronických obchodů, či přehlednější zobrazení hledaných výrazů. Obsahuje přitom přes 31 miliónů výrobků.

Foto: Novinky

Nové Zboží.cz

Článek

Jednou z hlavních změn na Zboží.cz je hledání v nové databázi výrobků. Služba si totiž tuto databázi automaticky sestavuje tak, aby v nabídkách všech obchodů rozpoznala stejné položky a přiřadila je k sobě.

Nově se tak při hledání vypisuje nejprve seznam unikátních výrobků. V druhém kroku si uživatel může kliknutím zobrazit seznam obchodů, ve kterých je hledaný výrobek k dostání. Navíc u detailu obchodu uvidíte další užitečné informace, jako je možný způsob platby nebo doprava.

Díky tomu je možné rychle najít přesně to, co hledáte, aniž by bylo nutné procházet několik stránek příbuzných výrobků. Zároveň tímto šikovným způsobem můžete mít přehled o příslušenství pro hledaný předmět.

Foto: Novinky

Nové Zboží.cz

Databáze Zboží.cz nyní obsahuje přes deset tisíc elektronických obchodů a více než 31 miliónů výrobků. I přes takto velké množství dat dokáže nová verze aktualizovat publikovaná data každou hodinu. Dříve přitom byly u velkých podniků nové položky načítány jednou denně, u menších až jednou za tři dny. 

„Většina uživatelů používá Zboží.cz jako specializovaný vyhledávač. Lidé obvykle hledají, které obchody mají výrobek skladem, případně zda se obchod vyskytuje v jejich okolí. Porovnávání podle ceny využívá zhruba 25% unikátních návštěvníků,“ řekl produktový manažer Seznamu Marek Nový. 

Beze změn zůstávají funkce, jako je hledání v novém i bazarovém zboží, práce s filtry pro porovnání cen i dostupnosti. Pro uživatele mobilních telefonů je Zboží.cz v mobilní verzi dostupné na m.zbozi.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám