Hlavní obsah

On-line hry: České celebrity versus počítačové hry

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dny daly najevo, že se pomalu, ale jistě začíná oblast progamingu brát konečně i u nás v České republice vážněji. Tak jako tomu je ve vyspělých zahraničních zemích. Po návštěvě Mirka Topolánka na Counter-Strike 1.6 turnaji v brněnské herně PGCC Velký Špalíček se celá řada celebrit ukázala na akci EA Sports 4v4 Fotbálek.

Článek

V sobotu 3. října 2009 proběhla v dolní části Václavského náměstí v Praze zcela ojedinělá a světově proslulá sportovně herní akce EA Sports 4v4 Fotbálek. Show, na níž se představil například moderátorský tým Evropa 2, řada Missek či agentura Agáty Hanychové, se konala na oslavu vydání herní pecky FIFA 10. Jednalo se o zábavnou kombinaci jak opravdového fotbalu, tak i toho virtuálního, a to o ceny v hodnotě přesahující 50000Kč!

Turnaj odstartoval krátce po deváté ranní hodině, kdy se naplnila kapacita 64 týmů a mohlo se tak přistoupit k zahájení prvních duelů. Ty probíhaly dvoufázově, a to nejprve na dvou nafukovacích fotbalových hřištích, kde na jednom proti sobě nastupovaly týmy v kategorii do 15 let včetně a na druhém pro změnu nad 16 let. Řádný průběh fotbalových zápasů hraných 4v4 zajišťovali po celou dobu dva licencovaní rozhodčí. Po odehrání fotbalových utkání se celky přesunuly k PlayStation 3 kioskům, kde odehrály druhou část ve hře FIFA 10 systémem 2v2 s tím, že o poločase se střídaly dvojice. Celkovým vítězem duelu se vždy stal ten, kdo měl větší součet skóre z obou střetnutí.

Avšak ne pouze na hraní byla akce zaměřena, o skvělou show se totiž postaral Libor Bouček, který celým dnem za doprovodu své kolegyně Jitky Pospíšilové provázel. Mohli jsme tak vidět několik exhibičních zápasů mezi celebritami. V nich se představily například vítězky a finalistky České Miss Eliška Bučková, Klára Rychtaříková, Tereza Budková, Hana Mucková, Agáta Hanychová či modelka Hana Mašlíková.

Neobvyklý kousek se podařil právě Hanychové, která na fotbalovou exhibici dorazila ve vysokých červených kozačkách, z nichž se již po pár minutách a po velmi odvážném kopu bohužel oddělil podpatek. Později na místo dorazil i juniorský tým AC Sparta Praha či přímo zástupce A týmu Václav Kadlec, obrovský český talent. Hvězdný večer zakončila rock & rollová skupina Mandrage z Plzně, která zde vystoupila s hity ze svého nového alba Hledá se žena.

Poté se již přistoupilo k finálovým utkáním v obou kategoriích, v nichž proti sobě nastoupily výběry FC Masaryka KTB s FC Arsenal a Překvapení s Pytlins Republic. Na dva vítězné celky čekaly senzační ceny v podobě konzole PlayStation Portable s hrou FIFA 10 pro každého. Šampioni si navíc odnesli pohár a každý z finalistů byl odměněn medailí.

Obě utkání byla velmi vyrovnaná, v mladší kategorii dokonce rozhodoval rozdíl jediného gólu, přičemž hráči Masaryka KTB šli z fotbálku dokonce vítězně, ale nakonec z utkání odcházeli se sklopenými hlavami, protože je FC Arsenal přemohl ve FIFA 10. To Překvapení si sice poradili s Pytlins Republic v obou částech, ale ani v jedné rozhodně nikterak nedominovali.

Druhé kolo soutěže se koná již tuto sobotu, kdy před bratislavským obchodním centrem Aupark proběhne totožná akce s pozměněným názvem EA Sports 4v4 Futbal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám