Hlavní obsah

On-line hry: Na počítačovém turnaji v Brně si zahrál i Topolánek

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v zahraničí je odvětví progamingu považováno téměř za regulérní sport a v takové Jižní Koreji jsou profesionální hráči veřejností řazeni nad filmové či hudební celebrity, u nás se jedná stále o oblast silně neprobádanou a běžným lidem neznámou. V pátek se ovšem s prostředím počítačových her na vlastní kůži seznámil i ex-premiér Mirek Topolánek.

Článek

Turnaj v brněnské herně PG Cyber Café Velký Špalíček měl být původně další běžnou jednodenní akcí v Counter-Strike 1.6 s podobným obsazením a ohodnocením jako všechny ostatní soutěže. Vše se ale tak nějak příjemně zvrtlo a z průměrné záležitosti se stala ostře sledovaná událost. A to vše zásluhou předsedy ODS Mirka Topolánka, který přijal pozvání si zde zahrát po boku profesionálních hráčů.

Kromě netradičního hosta se mohly týmy těšit i na ceny v hodnotě pohybující se kolem 20 000 Kč a určitě je potěšila i zpráva o zrušení startovného. Podle toho vypadala i startovní soupiska, na níž vedle zkušených mix-celků složených pouze pro tento den stála známá jména v čele s fofos.sk TORTUGA, illusion-pictures či Snoopy Game. Hráči se do bojů zapojili sice už krátce po poledni, ale neoddychli si až do třetí hodiny ranní, kdy lanka zásluhou špatně zvoleného systému končila.

Ještě před vypuknutím finálových bojů se však hlavní pozornost strhla na ex-premiéra Topolánka, který na místo dění dorazil zhruba v 19:30 a zdržel se zde dvě hodiny. Oproti původně plánovanému hraní legendární střílečky Counter-Strike 1.6, ale radši usedl k závodní arkádovce TrackMania Nations Forever, která ho tak nadchla, že se od ní za celou dobu neodtrhl. Na profesionální hraní se sice prý nedá, ale možné je, že se představí na nějaké soutěži v závodních titulech.

Po jeho odjezdu se oči přítomných opět upřely na vyřazovací boje, které právě odstartovaly. Podle předpokladů mezi posledními zůstaly spíše sehrané klany, které si s mix-celky poměrně slušně poradily a vyhnuly se tak nečekanému překvapení. První místo nakonec připadlo hlavnímu favoritovi z fofos.sk, který zde vystupoval jako TORTUGA. Na bedně ho doplnili střelci stříbrných Authority-Gaming a bronzových Snoopy Game.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám