Hlavní obsah

V Brně začal největší český počítačový veletrh, nástupce legendárního Invexu

– Brno
Novinky, Miloslav Fišer

V pondělí odstartovala na brněnském výstavišti odborná konference Invex-Fórum. Ta od letošního roku nahradí legendární veletrh informačních a komunikačních technologií Invex, který se v posledních letech potýkal s úbytkem návštěvníků i vystavovatelů. Akce potrvá až do úterý.

Článek

Hlavní náplní Invex-Fora bude několik samostatně probíhajících odborných konferencí, které se budou zaměřovat například na bezpečnost informačních a komunikačních technologií, nebo jejich rozvoj ve školách.

Souběžně s Invex-Forem bude probíhat až do úterka také odborná konference 3IN, která se bude zaměřovat na e-gouvernment. Jejím hlavním tématem bude využití datových schránek ve státní správě.

Podle pořadatelů je Invex-Forum určeno především počítačovým odborníkům. Pro širokou veřejnost, která má zájem o moderní technologie, jsou určeny veletrhy Digitex a Interkamera. Ty dříve probíhaly souběžně s Invexem, ale letos se uskuteční až v listopadu.

Invex ztratil pro většinu návštěvníků své kouzlo

Loňský ročník veletrhů označila za horší než předchozí asi polovina účastníků (51 procent), pětina z nich měla naopak pocit, že akce se vydařila lépe než předchozí, 29 procent se přiklonilo k názoru, že úroveň zůstala podobná.

Více než 80 procent návštěvníků a vystavovatelů uvedlo, že se chystá zúčastnit i příštích ročníků, uvedl Michal Peca ze společnosti Factum, která výzkum provedla. Mezinárodní veletrh Invex je čtvrtý největší veletrh informačních a komunikačních technologií na světě.

Boom zažíval ve druhé polovině 90. let, kdy přicházelo každý rok 120 000 až 130 000 lidí. Loni na Invexu a Digitexu vystavovalo 519 subjektů z 21 zemí, o rok dříve jich bylo 580 a zúčastnilo se 22 států. Výstavní plocha loni meziročně klesla z 29 500 na 22 870 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám