Hlavní obsah

On-line hry: Češi odstartovali kvalifikaci lépe nez Slováci

Novinky, Jakub Trulík

V nedávném článku on-line her jsme psali o kvalifikaci do počítačové obdoby fotbalové Ligy mistrů. V domácích turnajích triumfovali čeští eSuba a slovenští DEFEATERS, kteří také v úterý odstartovali svou pouť do hlavní fáze 1. kolem s belgickými Antwerp Aces, respektive estonskými Glitz! Zápasy to byly rozporuplné, avšak možná s dobrým koncem.

Článek

Novinky z domova

  • S velkou parádou představili svou novou Call of Duty 4 sekci Team Sixtyniners. Po rozpadu posledního týmu se vedení rozhodlo vsadit na zkušená jména a pod svými křídly poskládalo opravdu našlapanou sestavu. Ta je tvořena ostřílenou pětkou hectic, luckeR, trunk, dreader, holli a měla by se představit na blížící se PULSED LAN.
  • Tím ovšem u 69 nekončí. Manažeři tohoto poměrně mladého sdružení byli v posledních dnech opravdu pilní a na vzájemné spolupráci se domluvili také se zkušeným FIFA hráčem, jenž působí pod přezdívkou subi na domácí scéně již nějaký ten pátek. Bývalý zástupce In Ultimate Capacity se vrací po půlroční neaktivitě.
  • Český gigant eSuba se rozloučil s dalším svým stabilním článkem. Po odchodu DiDy z minulého týdne se bude muset vypořádat i s rozpadem DotA kádru, jenž se během své existence vypracoval mezi evropskou špičku. Hráči ale rozhodně nekončí ve zlém, po společné debatě se rozhodli, že již nemají motivaci k dalšímu hraní a tak končí.
  • Není vše tak skvělé, jak se na první pohled zdá. Přesně to platí pro česko-slovenské Reason Gaming. Světová dvojka v Counter-Strike: Source se i po dlouhé sérii úspěchů rozhodla změnit jeden svůj článek. Její řady kvůli rozporům s ostatními proti své vůli opustil bazy, jehož místo v britské organizaci okamžitě zaplnil sneix z The Last Resort.

Novinky ze světa

  • Parádní návrat zaznamenala Warcraft III komunita, která se raduje z rozhodnutí ToDa. Možná nejúspěšnější progamer Francie a druhý nejlepší Evropan ve W3 ohlásil comeback kvůli kvalifikaci na WCG, v níž také bez jediného zaváhání vyhrál a podívá se tak do Číny. Nově bude také zastupovat celek Millenium, jenž se účastní WC3League.
  • Pořádnou čistku ve svém složení udělali RedLine. Francouzský klub, jenž je v současnosti pasován jako světová jednička Counter-Strike: Source vyvázal ze smluv dva neaktivní členy a k tomu i jednoho zástupce základní sestavy. S RL se loučí NwK, akamatt a mK, čímž se Francouzi dostávají do situace, kdy potřebují sehnat alespoň jednoho hráče.
  • Cennou posilu do svých řad získali švýcarsko-francouzští Call of Duty 4 zástupci nizozemských Hard To Kill. Celek známí spíše jako H2k-Gaming se po neúspěchu na The-eXperience rozhodl rozejít s riskym, aby tak uvolnim místo pro harcovníka RaigeKiho, jenž si s ostatními zahrál již v minulosti, než se vydal na pouť v Reason či Shockwave.
  • Nevídaný vzrůst zaznamenali švédští Begrip, kterým se určitě ještě nedávno nezdálo o tom, že by mohli skončit v jedné z nejznámějších Counter-Strike 1.6 organizací světa vůbec. Po úspěchu na WCG kvalifikaci a následném triumfu na IOL se dostali do hledáčku Meet Your Makers, u nichž také zet, pita, Jumpy, Delpan a moddiii překvapivě skončili.

Představí se DEFEATERS společně s eSuba i v 2. kole?

V úterý 22. září 2009 přesně ve 20:00 odstartovaly první boje o účast v hlavní části čtvrtého ročníku Extreme Masters. Soutěž pořádaná herní společností ESL již tedy zná jména postupujících do druhého kvalifikačního kola. Mezi týmy se představili i zástupci z českého klanu eSuba a slovenského DEFEATERS. Jejich výkony byly značně odlišné.

Borci z Counter-Strike 1.6 celku eSuba se na úvod postavili belgické jedničce Antwerp Aces, která jim hned ze začátku rozhodně nic nedarovala a do klání vlétnula pěkně z ostra. Za CT stranu na mapě de_tuscan posbírali Belgičané skvělých 11 bodů ku 4 našim. Pak se ale parta kolem kapitána jckla oklepala a za vydatné podpory čerstvých posil oskara a StaNa Antwerp doslova smetla, když soupeři umožnila zisk pouhého jednoho dalšího bodu a sama jich nasbírala 12. Poté si naši protivníci vybrali mapu de_train, kde začali opět ve výhodné roli CT. Ve svém snažení ale vyložene selhali, když znovu ukořistili jediné kolo a sami se tak svým výkonem odsoudili ke konci v EM4.

Za to slovenští kolegové se zapotili o dost více. Čekal na ně nečitelný soupeř Glitz! z Estonska, jenž přemohl i dlouhodobé krále sYnck. DEFEATERS měli svou práci ještě o to složitější, že na poslední chvíli nemohl nastoupit bafo, velká týmová opora. Na první mapě de_tuscan bylo vidět, že Slováci jsou se záskokem v podobě giotiva silně nesehraní, když dokázali získat akorát tři body. Na de_dust2 se již rozstříleli a překvapivě zápas poslali skórem 16:11 do třetího dějiště. Tím se stala mapa de_train, která putovala po oboustranném dobrém výkonu až do prodloužení. Drama ke smůle DFS uzavřeli Glitz, když si připsali o pět zářezů více.

Utkání má ovšem i svou dohru, poněvadž Slováci podali protest pro zakázané nastavení hry ze strany estonských střelců. Zatímco čeští eSuba tedy již vyhlíží svého dalšího soupeře, o osudu DEFEATERS budou nyní rozhodovat admini ESL. Šance jsou padesát na padesát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám