Hlavní obsah

UPC zvýší rychlost internetu pro firmy na 100 Mbit/s 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabelová firma UPC po uvedení internetu o rychlosti až 100 megabitů za sekundu pro domácnosti nabídne podobnou službu firemním klientům. Těm dosud nabízela připojení o rychlosti deset Mbit/s. UPC to v pondělí uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Archiv, Novinky

Internet od UPC využívalo v pololetí přes 350 000 zákazníků. ADSL od Telefóniky O2 mělo ve stejnou dobu 682 000 klientů.

Článek

Firemním zákazníkům bude UPC stejně jako domácnostem nabízet připojení o rychlosti 50/5 a 100/10 Mbit/s za cenu 1 800, respektive 2 500 Kč. Nad rámec nabídky pro domácnosti zahrnuje služba pro firmy zřízení pevné IP adresy, až deset e-mailových schránek a prostor pro web.

Součástí obou služeb bude bezplatný servis do 24 hodin včetně sobot a nedělí, speciální zákaznická linka a fakturace elektronickou poštou nebo standardní instalace služby za jednu korunu.

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2. Ta aktuálně nabízí dva tarify s rychlostmi osm a 16 Mbit/s. Jejich cena se odvíjí od služeb, které si společně s internetem zákazník objedná, jako je pevná linka, digitální televize nebo mobilní internetové připojení.  

Které internetové připojení je pro domácnosti nejvýhodnější

Pořídit si domů opravdu rychlý internet je v současné době na rozdíl od minulých let cenově mnohem dostupnější. Nejlevnější připojení, byť jen v akci platné osm měsíců, vyjde při rychlosti připojení osm megabitů na 245 korun měsíčně. Standardní ceny potom začínají na méně než pětistovce za měsíc. Více se dozvíte ZDE.

Internet od UPC využívalo v pololetí přes 350 000 zákazníků. ADSL od Telefóniky O2 mělo ve stejnou dobu 682 000 klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám