Hlavní obsah

Šéf Applu vystoupil po půlročním zdravotním volnu na prezentaci firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel Applu Steve Jobs ve středu poprvé po šestiměsíčním zdravotním volnu vystoupil na veřejnosti, když uvedl prezentaci firmy k představení novinek. Apple na konferenci představil novou verzi oblíbeného internetového mediálního obchodu iTunes, aktualizaci softwaru pro iPhone a některé změny u přehrávače iPod.

Foto: ČTK

Generální ředitel Applu Steve Jobs 9. září poprvé po šestiměsíčním zdravotním volnu vystoupil na veřejnosti.

Článek

Jobs letos na jaře prodělal transplantaci jater. Jeho vystoupení mezi zúčastněnými vyvolalo potlesk ve stoje a pomohlo akciím firmy posílit o téměř jedno procento. Jobs, který v černém roláku a džínách vypadal velmi hubený a mluvil tiše, při svém vystoupení poděkoval celé komunitě Applu za upřímnou podporu v době jeho dlouhodobé absence. Vyzval také přítomné, aby se stali dárci orgánů.

Foto: ČTK

Prezentace novinek u přehrávačů iPod Nano.

Nový iTunes umožňuje lepší synchronizaci s iPody a iPhony a zlepšuje organizaci aplikací. Umožňuje také, aby stažené soubory mohlo sdílet až pět počítačů na stejné rodinné síti. iTunes rovněž bude nyní prodávat alba s fotografiemi, obaly, komentáři a vzpomínat na dobu vinylu.

Foto: ČTK

Steve Jobs představuje novou verzi internetového mediálního obchodu iTunes9.

Apple také sníží cenu současného modelu iPodu Touch o 30 dolarů na 199 dolarů. U ostatních modelů ceny měnit nebude, ale zdvojnásobí jejich kapacitu. Nano se pak nově objeví v barvách duhy a bude obsahovat také vestavěný mikrofon, krokoměr, rádio a obrazovku o úhlopříčce 5,6 centimetru, napsaly agentury AP a Reuters.

Foto: ČTK

Prezentace nové verze iTunes

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám