Hlavní obsah

EK možná oddálí rozhodnutí o spojení Oracle a Sun Microsystems

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise by mohla rozhodnout, že oddálí akvizici počítačové firmy Sun Microsystems skupinou Oracle ani ne 48 hodin před termínem, který na to má. Komise se stále obává toho, že Oracle získá od Sunu i databázi MySQL a poškodí tím konkurenci, řekly v pondělí agentuře Reuters dva informované zdroje.

Článek

Pokud se komise rozhodne pro důkladné prošetření situace, získá na takovou hloubkovou revizi podle evropských regulí další čtyři měsíce. Pro Oracle by to znamenalo oddálení akvizice o měsíce proti původnímu plánu a rivalům Hewlett-Packard a International Business Machines více času na přetahování zákazníků Sunu.

HP a IBM nabídly klientům hardwarové firmy Sun slevy a další výhody, jakmile softwarový Oracle v dubnu akvizici vyhlásil. Opírají se o obavy, že softwarová firma bude mít s řízením hardwarového výrobce potíže. Komise má rozhodnut o důkladné prověrce do čtvrtka.

Protimonopolní orgány ve Spojených státech minulý týden převzetí schválily bez podmínek. V USA se nicméně rozhodnutí odkládalo kvůli jiné ožehavé věci: licencím na software Java. Nad databází MySQL se nikdo z amerických představitelů nepozastavil, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám