Hlavní obsah

Od září začne UPC nabízet extrémně rychlý 100megabitový internet

Novinky, Miloslav Fišer

Až desetkrát rychlejší internetové připojení začne svým zákazníkům nabízet kabelový operátor UPC od 1. září. Novinkám to potvrdil František Malina s tím, že kromě internetu s rychlostí 100 Mbitů za vteřinu se v nabídce objeví od začátku školního roku také 50megabitové připojení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2.

Článek

„Internetové připojení s rychlostí 100 Mbit/s jsme bezproblémově testovali již od letošního května. Nic tedy nebrání tomu, abychom jej nyní zařadili do naší nabídky,“ řekl Novinkám Malina.

Poskytovatel kabelové televize UPC tak kromě dvou aktuálně nabízených internetových tarifů 10M a 30M s rychlostmi 10 Mbit/s nebo 30 Mbit/s tak od 1. září začne nabízet tarify Fiber Power 50 a 100. Jak samotné názvy připojení napovídají, rychlost připojení bude dosahovat 50 Mbit/s a 100 Mbit/s.

Před časem ještě společnost nabízela připojení s rychlostí 20 Mbit/s, to ale bylo zrušeno. Současní zákazníci UPC tak nyní musí od začátku července letošního roku migrovat na dražší službu s vyšší rychlostí, nebo se smířit s pomalejším internetem. [celá zpráva]

Rychlý internet nebude dostupný v celém Česku

Nová rychlá internetová připojení od UPC nebudou ale dostupná po celé republice. Obě služby by ale měly být od září dostupné ve většině velkých měst v Česku.

V průběhu roku se ale bude pokrytí ještě rozšiřovat. Dostupnost připojení Fiber Power 50 i 100 je možné ověřit na webových stránkách nebo infolince UPC.

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2. Ta aktuálně nabízí dva tarify s rychlostmi osm a 16 Mbit/s. Jejich cena se odvíjí od služeb, které si společně s internetem zákazník objedná, jako je pevná linka, digitální televize nebo mobilní internetové připojení. 

Nabídka internetového připojení od UPC
Název internetového tarifuMaximální rychlost přenosu datPaušální cena připojení
Směrem k uživateliSměrem od uživatele
UPC 10M10 240 kbit/s1024 kbit/s490 Kč
UPC 30M30 000 kbit/s1536 kbit/s850 Kč
Fiber Power 100100 Mbit/s10 Mbit/s1 750 Kč*
Fiber Power 10050 Mbit/s5 Mbit/s1 300 Kč*
* Internetová připojení UPC Fiber Power 50 i 100 budou dostupná od 1. září 2009.

Které internetové připojení je pro domácnosti nejvýhodnější

Pořídit si domů opravdu rychlý internet je v současné době na rozdíl od minulých let cenově mnohem dostupnější. Nejlevnější připojení, byť jen v akci platné osm měsíců, vyjde při rychlosti připojení osm megabitů na 245 korun měsíčně. Standardní ceny potom začínají na méně než pětistovce za měsíc. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám