Hlavní obsah

Nejnebezpečnější celebritou na internetu je herečka Jessica Bielová

Novinky, Miloslav Fišer

Nejnebezpečnější celebritou na internetu je americká herečka Jessica Bielová. Vyplývá to ze statistik antivirové společnosti McAfee o nebezpečích na webu. Pokud jméno této Američanky zadáte do internetového vyhledávače, až v pětině případů se můžete setkat s virovou nákazou. Upozornil na to server CNN.

Foto: Reuters

Jessica Bielová

Článek

Studii o “nebezpečných“ celebritách vypracovává společnost McAfee již třetím rokem. Vloni obsadil pomyslnou první příčku nejnebezpečnějších slavných lidí herec Brad Pitt. Letos ale skončil až na desátém místě.

Do desítky nejnebezpečnějších slavných jmen se dostaly také herečky Beyoncé Giselle Knowlesová a Jennifer Anistonová, ale také například zpěvačka Jessica Simpsonová. Krom Breda Pitta je jediným dalším mužem, který se dostal mezi deset nejnebezpečnějších celebrit, Tom Brady.

„Zpráva dokládá, že hackeři se často zaměřují na populární hudební a filmovou scénu, aby se jim podařilo do počítače uživatele propašovat nějaký vir nebo jiný škodlivý kód,“ varovala Shane Keats z výzkumného oddělení společnosti McAfee.  

Hackeři organizují celosvětový útok na Obamu

Podle statistik McAfee jsou nečekaně bezpečná jména amerického prezidentského páru Baracka Obamy a Michelle Obamové, která obsadila až 34. a 39. místo. To by se ale mělo za nedlouho změnit.

Prozatím neznámí hackeři totiž přišli na opravdu nevšední způsob, jak naplánovat útok na cizí internetové stránky. E-mailové schránky po celém světě se začaly plnit novými zprávami, které lidi vyzývají, aby svůj počítač dobrovolně připojili do sítě zotročených počítačů a společně tak napadli internetové stránky amerického prezidenta Baracka Obamy.

Pobídky k útoku na web americké hlavy státu přicházejí právě ve chvíli, kdy Obamova popularita mírně klesá. Útočníci si tak nejspíše myslí, že se jim podaří dobrovolně do celého projektu zapojit lidi po celém světě. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám