Hlavní obsah

Ženu vyhodili z práce, protože pomlouvala šéfa na Facebooku

Novinky, Miloslav Fišer

Na zálibu v sociálních sítích doplatila mladá žena, která je známá pouze pod přezdívkou Lindsay. Protože jednou neměla v práci svůj den, napsala všem svým přátelům na Facebooku, co si myslí o svém šéfovi, a to pěkně zostra. Výpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Informoval o tom britský bulvární deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Facebook

Článek

Při psaní vzkazu na Facebooku Lindsay zapomněla na to, že mezi jejími přáteli je právě i šéf Brian, který si může vzkaz stejně jako všichni ostatní přečíst. 

„Pane bože, já nesnáším svou práci! Můj šéf je naprostý perverzní úchyl, který mi zadává ty nejhorší úkoly, jen aby mě naštval,“ napsala s vulgárními poznámkami Lindsay do svého statusu na Facebooku.

Jejího bouřlivého výkřiku si v internetové síti všiml šéf Brian a hned jí oznámil, že má výpověď: „To sis za pět měsíců ještě opravdu nevšimla, že jsem gay? Práci ti zadávám stejně jako ostatním, ale pokud tě obtěžuje, zítra už nemusíš chodit.“

V historii to není poprvé, kdy někdo kvůli Facebooku dostal vyhazov. Letos v dubnu byla například propuštěna zaměstnankyně švýcarské pojišťovny Nationale Suisse. Ta totiž svou nemocenskou, kterou měla kvůli údajné migréně hlavy z práce na počítači, trávila právě brouzdáním na sociální síti. [celá zpráva]

Facebook
Tento již celosvětový fenomén vznikl před pěti lety. Vymyslel jej student harvardské univerzity Mark Zuckerberg. Obliba původně vysokoškolského webu se rychle rozšířila a nyní jej využívá více než 200 miliónů lidí.Facebook funguje na principu registrace a vytvoření si vlastního profilu. Ten si následně mohou většinou prohlédnout pouze ti uživatelé, které dotyčný označí jako „přátele“. Zároveň se každému zobrazuje nabídka lidí, které by mohl znát. Okruh „kamarádů“ se tak neustále rozšiřuje. S rostoucím počtem uživatelů roste i ztráta soukromí. Je možné nastavit profil tak, aby byl dostupný všem.Facebook je populární díky pohodlnému vkládání fotografií, které si mohou vybraní kamarádi prohlédnout. Stačí ale, aby například někdo z vašich blízkých okomentoval snímek z vaší narozeninové oslavy a fotku a komentář uvidí i lidé, které sice neznáte, ale patří do okruhu známých vašich přátel. Na stejném principu fungují i diskuze a vzkazy vkládané na Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám