Hlavní obsah

Největší český veletrh moderních technologií Digitex letos doplní Sport Life

Veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy Digitex mění partnera. Namísto informačního veletrhu Invex se letos bude konat společně s veletrhem Sport Life. Akce doplní výstava fotografické techniky Interkamera, která se do Brna přestěhovala loni z Prahy. Uvedl to ředitel Digitexu Radek Malý.

Článek

Trojlístek Invex - Digitex - Interkamera a Sport Life se loni uskutečnily v krátkém časovém odstupu a podle pořadatelů si konkurovaly i podobnou cílovou skupinou.

Invex se loni jako veletrh komunikačních a informačních technologií konal naposledy, letos jej v nabídce programu brněnského výstaviště nahradí dvoudenní odborná konference Invex Forum. Konat se bude 5. a 6. října.

Veletrhy Digitex a Interkamera by se měly více zaměřit na veřejnost, letos poprvé nabídnou přímý prodej vystavených exponátů. Větší návštěvnost si pořadatelé slibují i od posunutí termínu do předvánočního období a víkendových dnů. Společně se Sport Lifem a doprovodnými akcemi Bike Brno, boat Brno a Caravaning Brno se uskuteční od 5. do 8. listopadu.  

Invex ztratil pro většinu návštěvníků své kouzlo

Loňský ročník veletrhů označila za horší než předchozí asi polovina účastníků (51 procent), pětina z nich měla naopak pocit, že akce se vydařila lépe než předchozí, 29 procent se přiklonilo k názoru, že úroveň zůstala podobná.

Více než 80 procent návštěvníků a vystavovatelů uvedlo, že se chystá zúčastnit i příštích ročníků, uvedl Michal Peca ze společnosti Factum, která výzkum provedla. Mezinárodní veletrh Invex je čtvrtý největší veletrh informačních a komunikačních technologií na světě.

Boom zažíval ve druhé polovině 90. let, kdy přicházelo každý rok 120 000 až 130 000 lidí. Loni na Invexu a Digitexu vystavovalo 519 subjektů z 21 zemí, o rok dříve jich bylo 580 a zúčastnilo se 22 států. Výstavní plocha loni meziročně klesla z 29 500 na 22 870 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám