Hlavní obsah

Nové rádio internetovým posluchačům pouští dechovku

Novinky, kaz

V úterý 7. července zahájilo zkušební vysílání Radio Dechovka. Nová hudební stanice vysílá koktejl nejznámějších dechovkových a folklórních hitů. Stanice vysílá 24 hodin denně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nové radio slibuje zájemcům poslech hitů oblíbeného žánru.

Článek

Čtyřiadvacetihodinový hudební proud podle provozovatele Romana Culka propojí pravidelné vstupy  moderátorů. Stanice připravuje nejen proud hudby, ale i jednotlivé pořady, jejichž ostré vysílání by mělo zahájit se začátkem školního roku.

Cílovou skupinou budou především starší lidé, kteří dechovky a folklórní písně častěji vyhledávají.

Nelenili jsme a vzali to hezky od podlahy, protože chceme být v této oblasti opravdu dobří.
Roman Culek, provozovatel Radia Dechovka

„Dechová hudba je velmi specifický, a přitom u mnoha lidí oblíbený žánr, kterému se na českém trhu prakticky nikdo nevěnuje. Startovat jako první české dechovkové rádio je pro nás velkou výzvou,“ vyznal se provozovatel nového radia.

Radio Dechovka

Na www.radiodechovka.cz a www.play.cz jsou posluchačům k dispozici tři formáty. Vysoká kvalita (WMA 128 kbs) je vhodná pro uživatele vysokorychlostního připojení k internetu.

Střední kvalitu (WMA 64 kbs) ocení lidé, kteří mají pomalejší připojení nebo kupříkladu nemohou příliš zatěžovat podnikovou síť v zaměstnání.

Nízká kvalita (AAC 32 kbs) je pak určena pro poslech prostřednictvím mobilních telefonů a dalších přenosných zařízení.

„Vždyť na kolik krásných písniček a melodií si vzpomene každý dospělý člověk. Je až neuvěřitelné, na jakou přehršel skladeb jsme při budování hudebního archivu narazili. Opravdu budete všichni mile překvapeni,“ slíbil Culek.

Reklama

Výběr článků

Načítám