Hlavní obsah

On-line hry: V největším počítačovém turnaji v ČR se utká 400 nejlepších hráčů

Novinky, Jakub Trulík

Do Česka po roce opět dorazil štědře dotovaný turnaj World GameMaster Tournament. Již tento víkend se dozvíme, kdo se stane jeho vítězem a zároveň majitelem celé škály nadupaných cen, jež zajistili sponzoři akce, mezi nimiž můžeme nalézt společnosti Asus, Intel či BattleZone.

Článek

Novinky z domova

  • Po angažování slibného Counter-Strike 1.6 týmu eSsential se obrozené herní sdružení Verya eSports vrhlo do nestabilních vod Warcraft 3. A to ne angažováním jednotlivce, ale přibráním celé sekce, jež momentálně drží 12. místo v amatérské divizi ESL. Řeč je o celku složeném z českých reprezentantů Sedy, Greena, Enjoy.My.Style, Angeliuse či zkušené slovenské trojice Ust4geN, Mad.DC, ShowMe.
  • Kvalitní posilu přivedlo rovněž konkurenční seskupení, jež se na domácím poli prezentuje teprve velice krátce a to pod názvem SIXTYNINERS. Vedení mladého klubu se dohodlo na spolupráci s protřelou Call of Duty 4 sestavou Neither, ReeZa, Wizzak, xethjeH, hawk. Právě posledně zmíněný je nejnovější akvizicí, jež přichází na místo odcházejícího Cobry.
  • Zmíněná skvadra se kromě stálic scény bude muset vypořádat taky se staronovým Call of Duty 4 týmem illusion pictures. Ten se dlouhou dobu potácel v nestabilitě, co se týče výsledků i základní sestavy. Tomu by měl být nyní konec. IPT totiž do svých řad získalo zkušeného ThOmAse, jenž si v minulosti zahrál třeba za SnoopY a nyní bude dělat parťáky paZovi, Gladymu, eanymu, taskovi a Hitchovi.
  • Pořádný šok zažila v uplynulých dnech organizace Riders on the Storm, když přišla o svou FIFA sekci tvořenou Snkrjanem a Scrollsem. Oba hráči se rozhodli kývnout na vábení konkurenčních SnoopY, což byl ale pouze začátek dalšího dění. Krátce na to přivedli manažeři tohoto multiherního klanu pod svá křídla rovněž skvělého gemblera, Lunnita a Errova, čímž vytvořili jeden z vůbec nejsilnějších kádrů domácí historie.

Novinky ze světa

  • Norští Alchemists se konečně domluvili s organizací, jež by je přijala za své. Účastník nedávno proběhlého DreamHack Summeru či čtvrtý celek ESWC Asia nalezl společnou řeč s britským klanem Vitriolic, do jehož řad přestupuje rovnou bez Vertiga, který poslední dny působil na pozici náhradníka. Základní sestavu nových Vitriolic tvoří kalle, tacky, zEn, Azid a enoksen. Jejich další zastávkou je blížící se španělský GameGune.
  • Se zajímavou posilou přišel během včerejších večerních hodin Warcraft 3 tým Bin-game. Řady čistě ruského celku, jenž kdysi zastupoval také německé WICKED, narušil v dobrém slova smyslu legendární jihokorejský hráč humanů Myth. Nickera, Revolvera, Stinga a VeryB1gmana by měl brzy doplnit ještě další Jihokorejec. Účelem tohoto kroku je údajně nalákání potencionálních sponzorů, kteří by byli schopni zajistit celou sekci.
  • Po dlouhých měsících se s Call of Duty 4 scénou loučí její tradiční účastník Tempus Moriendi. Polský tým, jenž patřil dlouhou dobu mezi TOP10 Evropy a procestoval mnoho zahraničích akcí, nepozvedl ani po několika pokusech klesající morálku uvnitř kádru, a proto se uchýlil k poslední možné volbě - rozpuštění celku. V momentě oznámení konce figurovali na soupisce Tempus Moriendi hráči reaktiv, Ik4r, croL a fantz.
  • K oslavě mapy Blood Run, jenž by měla střílečku Quake Live definitivně zařadit mezi progamingové tituly, byl uspořádán první King of the Hill turnaj, na jehož trůnu se usadil americký borec z řad SK Gaming rapha. Na své cestě za ziskem titulu porazil takové borce jako Chancea, dkta nebo waltera.

O titul letošního šampiona WGT se poperou zkušení harcovníci i nováčci

Ani letos nebudou fanoušci progamingu ochuzeni o jednu z největších soutěží v počítačových hrách, World GameMaster Tournament. Prvním titulem pro rok 2009 bylo zvoleno akční FPS Counter-Strike 1.6, v němž se bojovalo i loni. Oproti ročníku 2008 ale neuvidíme jak zlaté DEFEATERS, kteří se nedávno rozpadli, tak ani bronzové In Ultimate Capacity, jenž sice přestoupili pod GAMiNG.sk, ale WGT se neúčastní z časových důvodů.

Ovšem i tak není o kvalitní zastoupení nouze, což dokazuje například šestice automaticky pozvaných týmů. V té nechybí loňský vicemistr FU.sk, favoriti z nEophyte, eEriness a Perun PG, zkušení Legalize či nadějní NecroRaisers.

Vyjmenované doplní v pražské herně BattleZone, která offline finále hostí již tuto sobotu 20. června, dalších deset celků, které si musely vybojovat své místo mezi padesátkou přihlášených. Konkrétně se jedná o Audaces fortuna iuvat, Authority-Gaming Team, KO*OTAS IN PYCAMAS, NEBREC, inteRaction*Sennheiser, nevim, sixbaners, Band oF Suckers, HERO a SnoopY.

Z výpisu účastníků sobotního klání je tedy zřejmé, že k vidění budou jak protřelé stálice česko-slovenské scény, tak i nováčci, pro něž WGT znamená první větší zkušenost či mix-týmy složené speciálně pro tento turnaj. Kvalifikace se nakonec dočkala i pořádné aféry, jenž nakonec oslabila zřejmě největšího favorita soutěže, přímo pozvaný klub nEophyte.

Oskar, zástupce nEph, chtěl pomoci celku pHobia, za který nastoupil pod přezdívkou registrovaného hráče týmu, čímž hrubě porušil pravidla. Na incident se velmi brzy přišlo a přesně podle znění pravidel byli pHobia i oskar vyloučeni z WGT, pročež si budou nEophyte muset hledat adekvátní náhradu za pravděpodobně nejlepšího střelce tuzemského pole.

Obě po právu potrestané strany tak musí litovat, že se nezúčastní největší letošní domácí akce, v níž budou pouze během soboty rozdány ceny v hodnotě 70 000Kč. Ty pro WGT obstarali hlavní sponzoři Asus a Intel.

Po odehrání Counter-Strike 1.6 turnaje bude zveřejněn další titul, v němž započne kvalifikace. Hlavními kandidáty jsou Counter-Strike: Source a Call of Duty 4 z týmových her či TrackMania Nations Forever a Quake III ze sólovek.

Reklama

Související články

On-line hry: České celky v záplavě změn

Vypadá to, jako by naše domácí Counter-Strike 1.6 týmy vycítily s blížícími se prázdninami také brzké spuštění lig. V uplynulém týdnu se totiž zničehonic...

Výběr článků

Načítám