Hlavní obsah

Británie má řešení finanční krize, po celé zemi zavede vysokorychlostní internet

Londýn

Britská vláda hodlá do roku 2012 zajistit v zemi všeobecný přístup k vysokorychlostnímu internetu, aby podpořila ekonomiku. Vysokorychlostní internet se podle britského premiéra Gordona Browna stal pro většinu veřejnosti stejně nepostradatelným jako elektřina, plyn a voda, napsala agentura AP.

Článek

"Stejně jako byly mosty, silnice a železnice postavené v 19. století základem průmyslové revoluce, která Británii pomohla stát se dílnou světa, mohou nyní investice do informačního a telekomunikačního sektoru podpořit naše vymanění se z recese," uvedl Brown.

Více než 70 procent dospělých Britů má v současnosti doma nějakou formu připojení k internetu. Rozšíření vysokorychlostního připojení k internetu je však nepravidelné a řada domácností na venkově má pomalé či nespolehlivé připojení.

To nelze používat ke sledování filmů, nakupování či dalším službám, které by mohly být pro lidi žijící daleko od větších měst velmi užitečné. Vláda chce proto zajistit, aby mohla každá domácnost získat připojení s rychlostí dva megabity za sekundu.

Británie není jedinou zemí, která se snaží rozšiřovat připojení k internetu. Podobný plán například již koncem loňského roku ohlásilo Německo v rámci svého prvního balíčku opatření na podporu ekonomiky, připomíná agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám