Hlavní obsah

Provozovatel obchodu Vltava.cz je v insolvenčním řízení, končit nemíní

Novinky,
Brno
Aktualizováno

Krajský soud v Brně zahájil v pátek insolvenční řízení na návrh představenstva firmy, podle něhož je Vltava.cz v platební neschopnosti. Vltava.cz je jedním z největších internetových obchodů v České republice. Informaci potvrdil Novinkám ředitel Nákupní galerie Vltava Ondřej Vičar.

Článek

"Je pravdou, že došlo k podání insolvenčního návrhu a obchodní soud,"řekl Vičar a dodal, jaké jsou další plány firmy. Firma nemíní končit. "Společnost plánuje pokračovat Majoritní část věřitelů se dohodla že vyhlásí moratorium."

 Vičar dodal, že moratorium bude vyhlášeno zřejmě v úterý. "Máme téměř jistotu, že nastane. Domluvili se na něm dva majoritní věřitelé. Jedním je majoritní vlastník společnosti Milestone Partners a druhým jeden z hlavních dodavatelů.Tito dva věřitelé se dohodli, že to nechtějí vzdát. Vidí potenciál na stabilizaci a rozvoj společnosti,“ sdělil Vičar. Dodavatel nejmenoval, nemá na to oprávnění. 

Během moratoria, které bude trvat tři až čtyři měsíce, bude obchod dále normálně fungovat a podle Vičara by se neměl ani omezovat sortiment.Podle Vičara by společnost fungovala i bez moratoria. "Dodávky jsou navázané na logistické partnery," zdůraznil Vičar.

Zdůraznil, že už společnost má rozpracován plán restrukturalizace a revitalizace.

Vltava patří k prvním internetovým obchodům 

Vltava byla jedním z prvních internetových obchodů v ČR. Otevřela jej v roce 1996 společnost Computer Press, která na portálu původně nabízela jen vlastní knihy. V dalším roce už nabízela knihy a CD dalších vydavatelů. V roce 2005 Computer Press Vltavu prodal.

Ve své době se jednalo o obdobu světoznámého Amazonu, hlavní zaměření bylo na CD, DVD a knihy. Už od konce devadesátých let také nabízela zpoplatněné stahování hudby ve formátu mp3. V roce 2000 nabízela i elektronické knihy.

Nyní má obchod v nabídce širší sortiment včetně elektroniky, šperků nebo kosmetiky.

V roce 2006 se Vltava.cz sloučila s firmami InternetShops a Cybex Distribution, které už dříve s Vltavou spolupracovaly. Součástí skupiny je i Aukce.cz. Od roku 2003 skupina funguje i na Slovensku jako Dunaj.sk.

V roce 2008 se majoritním vlastníkem stala společnost Milestone Partners.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám