Hlavní obsah

On-line hry: České celky v záplavě změn

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to, jako by naše domácí Counter-Strike 1.6 týmy vycítily s blížícími se prázdninami také brzké spuštění lig. V uplynulém týdnu se totiž zničehonic doslova roztrhl pytel se změnami a především přestupy za lepším angažmá. Náhlý příliv změn zasáhnul nEophyte, inteRaction, eSsential, SnoopY a eEriness.

Článek

Novinky z domova

  • Multiherní klan SnoopY se jako první vydal po vzoru velkých evropských organizací a přibral do svých řad sekci nové oblíbené hry Team Fortress 2. Vybraným celkem není nikdo jiný, než momentální jednička domácí scény Ethanol Monkeys. Hujer, Žába, Uherak, equieri, mop, dArecek, Tuleň a monog nedávno triumfovali na českém finále ESL TF2 ligy a rovněž se jím daří v zahraničních soutěžích ETF2L a UKeSA.
  • Organizace inteRaction si v posledních dnech prožila zlé časy. Minulý týden přišla stáj s oznámením odchodu svého nejlepšího jezdce Hakki Juniora, koncem víkendu přidala smutnou informaci o konci celého TrackMania celku, po němž se spekulovalo dokonce o rozpuštění iR. Vše bylo vyvráceno brzkým angažováním Call of Duty 4 týmu ve složení Davids, crejz, TheCobra, Robos a AnTon.
  • Stabilní Counter-Strike: Source celek Riders on the Storm, jenž nedávno na maďarské ICL vybojoval skvělé třetí místo, přišel po dlouhé době se změnou svého složení. S RotS se kvůli časovému vytížení rozloučila opora pr0x, aby uvolnila místo zkušenému VEskovi, jenž se naposledy představil v řadách SnoopY. Obměněný tým si momentálně vede velmi slušně v evropské soutěži ESEA.
  • Známý Call of Duty 4 klub eSuba.AMD je letos k nezastavení. Po několika vítězstvích na menších zahraničních soutěžích či skvělému druhému místu z Lan79 působí pětice king, beaster, paradox, Mazarini a Luboshmir jako parní válec. Důkazem je i další zisk zlata, jenž se tentokrát uskutečnil v Moskvě na BeFirst LAN, odkud si eSuba odváží částku 30 000Kč.

Novinky ze světa

  • Švédský Counter-Strike: Source tým BooYa byl konečně odměněn za své vzrůstající výkony. Po výhrách nad finskými zOo, ruskými forZe či dánskými fnatic se dostal do jednání s manažery nizozemské organizace Hard to Kill Gaming, s nimiž také nakonec naleznul společnou řeč a podepsal smlouvy. Od teď tedy budeme vídat Majora, Ptka, Cozmana, Wayna a Nordstedta v dresech H2k-Gaming, jak jsou spíše Nizozemci známi.
  • Britští Four Kings se pokusí navázat na své úspěchy v Team Fortress 2. Kdysi v jeho řadách působila vůbec nejlepší sekce, jenž je nyní k vidění u Dignitas. V jejích šlépějích by měl jít tým Weapons of the Rebellion, jenž se počátkem týdne stal novou akvizicí 4Kings. Bývalí WotR ve složení Bash, daf, Jh, nos, Predz, Torden, Blind momentálně okupují třetí příčku Cadred žebříčku, přičemž za měsíc duben si polepšili hned o dvě příčky.
  • Call of Duty 4 scéna se rozloučila s jednou ze svých největších hvězd posledního roku. Organizace Button Bashers přišla s oficiálním oznámením o konci týmu, jenž dlouhé měsíce zcela bezkonkurenčně okupoval první příčky žebříčků a bodoval na všech turnajích. Hráči svo, Stevy, solz, pietje, zEMME končí kvůli ztrátě motivace a upadající morálce, zda budou pokračovat v hraní někde jinde, není zatím známo.
  • Klub mousesports se musí po nepřesvědčivých výsledcích z posledních turnajů vypořádat i se ztrátou svého klíčového hráče. Jeho Counter-Strike 1.6 řady opouští ze své vlastní vůle legendární Rakušan gore, který si chce dát pauzu, aby naleznul ztracenou motivaci. V mouz by ho měl dočasně nahradit neméně zkušený Blizzard, jenž k německému celku patří už od roku 2003, avšak poslední dva roky zastával pozici náhradníka.

Nenadálá mánie s přestupy postupně zasáhla pět předních týmů

Vlivem silné nestability tuzemských klubů jsou sice změny na naší Counter-Strike 1.6 scéně poměrně časté, každý týden se dočkáme jedné či dvou, ale v uplynulých dnech trhnuly naše přední celky zřejmě rekord. Během velmi krátkého období oznámilo střídání stráží ve svém kádru hned pět našich lepších zástupců.

Vše odstartoval gigant nEophyte, když odtajnil svou dlouho očekávanou 1.6 sestavu pod vedením oskara, našeho největšího talenta posledních let. Ten svou volbou zbylé čtveřice mnohé zaskočil. Kapitán nových nEph totiž nevsadil pouze na osvědčená jména, jako spíše na pohodovou atmosféru uvnitř týmu.

Zkušená dvojice zigurat a arsas sice nikoho nepřekvapila, ale o to větší pozornosti se dostalo při odtajnění dvou dalších článků, jonase a hajcla. Ani jeden ze zmíněných se dosud v žádném větším klubu nepředstavil, avšak oskar naplno věří v jejich potenciál a o své volbě v ani nejmenším nepochybuje. Sestava nEophyte ovšem zároveň způsobila menší trhlinu v DEFEATERS, kteří se musí vypořádat se ziguratovým odchodem.

Krátce po nEph se se svou novou sekcí vytasila i konkurenční organizace inteRaction, jež měla několik posledních týdnů značné problémy se svou existencí. Nyní je vše snad již zažehnáno, což naznačuje i přetažení dnes již bývalého SnoopY týmu pod křídla iR.

Jmenovitě se jedná o hráče KurEcaKa, aobeka, Saryse, rejmu, petrase a Dema. Celek s ex-reprezentantem petrasem má určitě nemalé ambice. Dva měsíce zpátky vyhrál LanCraft FPS Spring 2k9, poté ale selhal na BlackTrains Cupu ve Velkém Špalíčku, takže má určitě co vylepšovat.

SnoopY ochuzení o jeden ze svých klenotů po své ztrátě dlouho neváhali a okamžitě přišli s novinkou o angažování adekvátní náhrady. Tu se jim podařilo získat díky rošádě v klanu eSsential, který nejprve nahradil wilda s Lilblackem majitelem eSs SarcaSem a původním hráčem exem, čímž se celek dostal do své původní podoby a navrch přidal propuštění slovenské sekce, aby se mohl plně soustředit pouze na tu českou. A právě slovenská renomovaná pětice benq1, dezik, X-Ray, un1qe, akynos okamžitě zakotvila u SnoopY, kteří jí mohou nabídnout kvalitní zázemí a potřebnou podporu na turnajích.

Celá rošáda s přestupy byla završena sdružením eEriness, tedy celkem se zřejmě největší smůlou na rozpad svých zástupců. Klubové vedení ani tentokrát nevsadilo na jistotu, poněvadž se dohodlo na spolupráci s českým týmem HYUUGA, jenž bezesporu patří do užší špičky scény, což prokázal i účastí na Národním finále WCG, avšak hráči netrex, reda, iceW, Endruu a wolf se poslední dobou vyznačují kolísající aktivitou a motivací k hraní. První zastávkou nových eEriness byl měl být Legalize Night Cup v herně BattleZone, kde by se měly představit i ostatní výše zmíněné kádry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám