Hlavní obsah

Ženu vyhodili z práce, protože nemocenskou trávila na Facebooku

Novinky, Miloslav Fišer

Minulý týden se zaměstnankyni švýcarské pojišťovny Nationale Suisse udělalo špatně, dostala prý velkou migrénu z práce na počítači. Proto jí lékař poslal na nemocenskou dovolenou a doporučil jí, aby několik dní odpočívala v neosvětlené místnosti. Pojišťovna ale posléze zjistila, že se žena z domova připojila ke komunitní síti Facebook, a dala jí výpověď. Informoval o tom server BBC.

Foto: Novinky

Žena byla v na nemocenské dovolené kvůli velkým migrénám z práce na počítači, ke svému účtu na Facebooku se ale přesto z domova připojila.

Článek

Švýcarská pojišťovna ke kauze vydala oficiální prohlášení. Podle něho je hlavním důvodem výpovědi fakt, že žena porušila ve firmě základní důvěru mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Přesněji v době, kdy měla odpočívat kvůli nevolnosti z práce na počítači, surfovala doma po internetu.

„Ke svému účtu na Facebooku jsem se připojila jen na skok z mobilního telefonu, abych si přečetla nové zprávy od známých. Počítač jsem opravdu ani na chvíli doma nezapnula,“ bránila se v rozhovoru se serverem 20 Minuten mladá žena, která si přeje zůstat v anonymitě.

Podle ní navíc zaměstnavatel zřídil na Facebooku falešný účet, aby mohl zaměstnance špehovat. Ve chvíli, kdy byla žena z práce vyhozena, ale prý tajemný účet z jejích přátel zmizel. Nařčení ze špionáže švýcarská pojišťovna Nationale Suisse ale zcela odmítá.

Aktivity ženy na Facebooku si prý všimnul jeden z kolegů, který na celou situaci upozornil. Kvůli celé kauze navíc společnost zakázala všem svým zaměstnancům používat v pracovní době jakékoliv sociální sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám