Hlavní obsah

Londýňané se na internetu dozvědí, kdy bude dopečený jejich oblíbený chléb

Londýnská pekárna Albion zavedla internetový systém, kterým upozorňuje stálé zákazníky na přesnou dobu, kdy mohou přijít koupit teplý chléb čerstvě vytažený z pece. Uvedla to dnes agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Pekárna upozorňuje, kdy jsou hotové jednotlivé druhy pečiva.

Článek

"Poplašný" systém BakerTweet je založen na internetovém blogovacím serveru Twitter. "Nápad se zrodil ze sobectví," ironizuje manažer pekárny David Dedrick. Podle něj tvůrci systému z firmy Poke London sídlí totiž naproti pekárně a chtěli za každou cenu být vždy první u vytahování z pece.

Princip je jednoduchý: malá odolná bílá krabička zaznamená v pekárně konec pečení a zprávu vyšle bezdrátově uživatelům internetu, kteří se přihlásili do systému. Lidé dostávají výzvy typu "Francouzské rohlíčky právě nyní" či "Lahodný chléb právě vytažen z pece".

Chleba, pečivo a cukroví mizí velmi krátce po jejich upečení. "Rádi bychom rozšířili tento systém na naše další služby jako restaurace a hotelové pokoje. Když by například klient zrušil rezervaci, hned bychom mohli upozornit dalšího na čekací listině," dodal Dedrick.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám