Hlavní obsah

Pražský hrad má nové internetové stránky

Praha

Obměnit grafickou podobu svých stránek se před koncem minulého týdne odhodlal Pražský hrad. Zejména návštěvníci největšího a nejvíce navštěvovaného českého komplexu historických památek, jichž Správa Pražského hradu ročně napočítá až šest milionů, tak mohou od prvního jarního dne využít služeb nového internetového turistického rozcestníku.

Foto: Novinky

Nové internetové stránky Pražského hradu.

Článek

"Změna je hlavně v designu, jde o nové a moderní stránky," uvedl mluvčí prezidenta Václava Klause Radim Ochvat. Stránky v horní části uvádí fotografie Pražského hradu doplněná státním znakem a citátem "Věříme v demokracii a ve svobodu - a ve svobodu vždy větší a větší...".

Podle Ochvata nový hradní web nabízí přehledné informace o činnosti hlavy státu i o velkém množství kulturních a společenských aktivit, jež Pražský hrad návštěvníkům nabízí.

Z hlavní stránky lidé mohou pokračovat na stránky věnované osobě prezidenta Václava Klause; další bloky se zaměřují samotný Pražský hrad a Správu Pražského hradu i Českou republiku. Stránky mají českou i anglickou verzi.

Změna designu internetových stránek Pražského hradu se podle Ochvata připravovala půl roku. "Věříme, že se návštěvníci nových hradních stránek budou při jejich prohlížení cítit dobře a snadno naleznou to, co je zajímá," dodal.

Před měsícem spustila nové stránky i Britská královna

Letos v únoru [celá zpráva] se rozhodla obměnit vzhled svých webových stránek také britská královna. Nové stránky obsahují oproti předchozí verzi více videí a historických dokumentů. Ke zhlédnutí je na stránkách například deník královny Viktorie, kde popisuje, jak zkoušela nový vynález Grahama Bella - telefon.

Při jejich prvním spuštění královna hovořila o tom, jak někteří rodiče a prarodiče pokládají internet za "něco záhadného". Po 12 letech, jsou stránky aktualizovány ve snaze udržet spojení stárnoucí panovnice s mladými lidmi. Dále do kyberprostoru se ale královna podle dopisovatele BBC Petera Hunta nevydá.

Královské stránky navštívilo v prvním roce jejich spuštění víc jak 100 miliónů uživatelů, a staly se tak jedním z nejoblíbenějších míst na internetu. V současnosti navštíví každý tento web týdně asi 250 tisíc lidí z celého světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám