Hlavní obsah

Další kandidátka na post slovenského prezidenta se stala terčem hackerů

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Post prezidenta je loutkový a Iveta Radičová kandiduje na tuto funkci proto, že Mikuláš Dzurinda se chce zbavit vnitrostranické konkurence. Tyto věty dopsali hackeři na internetovou stránku opoziční kandidátky na funkci slovenského prezidenta Ivety Radičové.

Foto: ČTK

Iveta Radičová

Článek

Opoziční kandidátka se tak po současném prezidentovi Ivanu Gašparovičovi a kandidátce mimoparlamentního Svobodného fóra Zuzaně Martinákové stala třetím terčem útoku hackerů před nadcházejícími volbami hlavy státu.

"Každý občan Slovenské republiky si musí být vědom faktu, že prezident je jen loutka, která nemá žádné výkonné pravomoci. Otázkou tedy je, proč na tento post kandiduji. Nezanedbatelným důvodem je to, že Mikuláš Dzurinda se nutně potřebuje zbavit konkurence při nejbližších stranických volbách. Škoda, kdyby odstoupil po prvních prohraných volbách, mohl být státník, teď je pouze politický zombie," napsali hackeři.

Každý občan Slovenské republiky si musí být vědom faktu, že prezident je jen loutka, která nemá žádné výkonné pravomoci.
Slovenští hackeři na stránkách Ivety Radičové

Radičová je nejvážnějším konkurentem Gašparoviče v přímých volbách hlavy státu, jejichž první kolo se koná 21. března 2009. V případě, že žádný z kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů všech oprávněných voličů, 4. dubna se bude konat druhé kolo voleb.

V sekci proč kandiduji, vetřelci na Gašparovičovu stránku napsali: “To všechno mi do hlavy natlačil Fico, ale já to nesmím nikomu říkat. Popravdě, já moc nevěřím, že to dělá pro moje dobro. Ale zase s prezidentským platem jsem celkem spokojený, tak jsem si řekl, proč bych se mu nepodřídil. Jít do důchodu se mi ještě nechce.” Gašparovičův tým zvažuje trestní oznámení.

Na internetovou stránku kandidátky Zuzany Martinákové umístili hackeři oznámení, že odstupuje z boje. "Není to pravda, pokračuji v kampani. Je to cílená antikampaň," reagovala předsedkyně Svobodného fóra Martináková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám