Hlavní obsah

OBRAZEM: Kyberhmyz by mohl být novou biologickou zbraní

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělec Dean Christ představil svou novou vizi biologické zbraně, která by mohla co nejvíce snížit válečné oběti na životech. Lidskou složku by ve všech konfliktech jednoduše nahradil speciální kyberhmyz. Christ proto vypracoval speciální studii, která by měla vojenským vědcům pomoci a dala jim inspiraci, jakým směrem by se měly vyvíjet jejich nové zbraně.

Článek

Svému projektu zasvětil umělec Dean Christ webové stránky ubyka.com. Na nich mimo jiné popisuje, co by měl každý z robotizovaných hmyzáků dělat.

:. Kyber-pavouk. Foto: Profimedia.cz

Rychle se přiblížit k teroristovi za jakýchkoliv okolností a v jakémkoliv prostředí, by nemělo činit žádný problém kyber-pavoukovi.

Díky pohonu všech kol by pavouk dokázal zdolat jakýkoliv terén a zaútočit na přesný cíl pomocí speciální bio-toxické injekce.

:. Kyberhmyz. Foto: Profimedia.cz

Bombardovací manévry obstará letecká jednotka kyberhmyzu. Kdyby na útok nestačila, vypomůže jí speciální letka netopýrů.

Každý kyber-netopýr by měl mít pod hlavou umístěný mikrofon, který by sloužil jako odposlouchávací zařízení. V případě ohrožení jsou křídla netopýra vybavena automaticky naváděnými raketami.

:. Kyber-netopýr. Foto: Profimedia.cz

Bezchybně se pohybovat na poušti a zdolávat hravě všechny překážky by měl speciální kyber-škorpion. Jeho zbraní by byla stejně jako v případě kyber-pavouka speciální bio-toxická injekce.

:. Kyber-škorpion. Foto: Profimedia.cz

Oproti pavoukovi používá škorpion jako pohonnou jednotku silné pásy, jaké používá většina dnešních tanků. Ty mu dovolí zdolávat i těžko dostupný terén.

Všechny nové biologické zbraně jsou prozatím jen nefunkční prototypy, kterými by chtěl umělec Dean Christ poukázat možnosti vývoje nových zbraní. Podle něj má armáda dostatek peněz i prostoru, aby se něčemu podobnému začala věnovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám