Hlavní obsah

On-line hry: VeryGames znovu bodují

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuplynul ani celý týden a francouzští VeryGames si na své konto připsali další cenné prvenství. V konkurenci evropské špičky brali zlato na EMS III. Pozadu nezůstali ani naši Reason Gaming. V pozadí světového dění se odehrála na Slovinsku Call of Duty 4 lanka, jejíž konečný výsledek je pro nás více než příjemný. Ve finále se totiž střetly Češi.

Článek

Novinky z domova

  • Domácí uvadající Counter-Strike 1.6 scéna má další důvod k menší oslavě. Po návratu starých legend v podobě Dynamic Crew mají fanoušci radost pro změnu z comebacku hráčů, jež patřili k naší špičce především poslední dva roky. Řeč je o klanu HYUUGA, který znovu vytáhnul do boje ve staronovém složení reda, netrex, mshk, joe a mrozik. Tři z hráčů jsme posledně mohli vidět na FCC #11, kde brali bronz. Dosavadním největším úspěchem je stříbro z BattleZone CS Cupu či účast na národním finále World Cyber Games.
  • Nekonečné problémy Call of Duty 4 skvadry, jež se nedávno stala součástí multiherního klanu SnoopY, bohužel pokračují. Když tým vstupoval do řad tohoto sílícího občanského sdružení, měnil hned tři ze svých článků a jeho nestabilita se bohužel potvrdila i nyní. SnoopY ovšem nemusí příliš zoufat. Sestavu sice opouští skvělý repty, jenže na jeho místo přichází více než adekvátní náhrada v podobě zkušeného trunka. Ten se s okamžitou platností stává spoluhráči dreadera, thOmAse, januse, finteho a MISAKA.
  • Změnám se nevyhnula ani Counter-Strike: Source sekce obnoveného celku blueApple, jenž se v minulosti proslavil především díky staršímu bratříčkovi této střílečky. Tým pod vedením kapitána ToNyho se rozloučil s dvojicí Spawen, Albik a okamžitě vzniklé mezery zaplnil ostřílenými Slováky MoOntym a robutkem. Zbytek bA tvoří Badblock, kochy a mara z vidnava.
  • Účastníci slovinské lanky Grand Land #2 naplno pocítili sílu českého Call of Duty 4 výkvětu. Naše dva nejlepší celky eSuba.HAL3000 a nEophyte se vydaly na tuto akci a doslova ji kompletně převzaly do svých otěží. Místní klany doplněné ještě o pár chorvatských se mohly pouze dívat, jak nejvyšší příčky putují směr západ. Právě eSuba a nEph se totiž střetli ve finále, v němž prvně zmíněný klub vyhrál 2:0 na zápasy a připsal si tak částku 1 300 euro. Druzí nEph získali 900 euro, třetí Overdosed 600 euro.

:. Výlet našich dvou nejlepších CoD4 celků do Slovinska už nemohl dopadnout lépe. První dvě příčky si mezi sebou rozdělili právě hráči klanů eSuba a nEophyte.

Novinky ze světa

  • Dlouho očekávané změny v kdysi neporazitelném Counter-Strike: Source týmu Dignitas se staly konečně skutečností. Bývalé Birmingham Salvo doplnila hned dvojice hráčů. Do základní sestavy přibyl Brit FrankstaH, jenž ještě před týdnem působil u konkurenčních Fragmasters TOXIC a rovněž lavička byla posílena. Na tu by měl usednout Švéd přezdívaný RED, jenž si své jméno vydobyl především v Counter-Strike 1.6. Dosud ovšem není známo, kdo z pětice Mangiacapra, wilzOOO, weZ, RattlesnK, Reality přisedně k němu.
  • Pořádný kolotoč se rozputal kolem německé organizace KomaCrew. Ta koncem uplynulého týdne přišla o svou Call of Duty 4 sekci a hned pár hodin na to oznámila příchod nové. V sobotu krátce před polednem se objevila zpráva o tom, že sekce ve složení juL, smithz, reflexzR, thunder, rizaR, moe přechází ke konkurenčním Team Bavarian Heaven. V podvečer jí doplnila informace, že KomaCrew si již našli náhradu v podobě SPEED-LINK (Lynx, morpH, z1NSTAR, somR, aistrEEEy, dexterrr).
  • Do nepříjemné situace se dostal nedávno vytvořený Warcraft 3 tým ruské organizace EYE Sports. Po několika nedorozuměních s vedením se sekce vedená Rusem Stingem rozhodla z EYE odejít a hledat zázemí jinde. V aktuální nepříznivé situaci na poli W3 jí ale zřejmě slibné vyhlídky nečekají. Sting, Demigod, YanE, Cash, nicker a Revolver budou zatím vystupovat pod pracovním názvem Searching Home.
  • Necelé tři týdny poté, co se k švédským fnatic přidal GeT_RiGhT, mění tento silný Counter-Strike 1.6 celek znovu. Po insovi klubové řady opouští také Archi, jenž svou hráčskou kariéru ukončil, aby se mohl více věnovat svému osobnímu životu. Jeho náhradníkem se stal GuX z klanu Lag Blank. Tento krok mnohé zaskočil, protože Švédsko disponuje celou škálou zkušenějších hráčů. GuX ale své kvality potvrzuje dlouhodobě jak na týmovém, tak i reprezentačním poli a svou šanci u fnatic si tedy určitě zaslouží.

:. Po usměvavém insovi, jenž se mimojiné proslavil také svou typickou červenou čepicí, se dal na odchod i Archi. Osud bývalého týmu číslo jedna je nyní značně nejistý.

Tři velké soutěže, tři prvenství. Taková je bilance VeryGames

Úterní večer se nesl v duchu finálového souboje prestižní Counter-Strike: Source ligy ESL Major Series. Třetí ročník měl celkovou dotaci 3 000 euro, o níž se poprala téměř kompletní evropská špička. Vzhledem k tomu, že EMS začalo už v říjnu roku 2008, nemohly do bojů zasáhnout celky LowLandLions či Team Coolermasters, jež vznikly až později. I přes to se ale bylo na co dívat.

Pro české a slovenské fanoušky byl start soutěže nepříjemný, naši Reason Gaming totiž hned v 1. kole jednoznačně podlehli německým mTw. Následně v opravné fázi svedli velmi vyrovnanou bitvu s britskými Veritas, jejíž výsledek naštěstí hovořil v prospěch Reason. Dalším překvapením bylo poněkud brzké vyřazení dánských Roccat. Ti podlehli nejprve německým Alternate a následně i ruským forZe. Z dalších favoritů již nikdo nezaváhal.

:. Mezi černé koně patřili také ruští forZe, kteří EMS začínali ještě jako MGC. V play-off se jim podařilo vyřadit silné Roccat, poté ale prohráli v prodloužení s mTw a od té doby o nich nebylo pořádně slyšet.

Cesta našich jediných zástupců v následujících kolech vedla právě přes zmíněné německé týmy. Utkání s Alternate mělo šťastný konec, ač se znovu jednalo o strhující duel. Poté přišla šokující zpráva, že z Reason Gaming odcházejí tahouni WT a sneix. Už dva dny na to svedla obměněná sestava odvetnou bitvu s mTw a na to, že měla krátký čas na sehrání, si v ní vedla znamenitě - skóre 16:5.

:. Závěr bojů o přední příčky 3. ročníku ESL Major Series byl ovlivněn také změnami v klubech Reason Gaming a RedLine. Právě tyto dva klany se střetly v posledním kole opravné fáze.

To už si do finále vyšší části vyřazovacího pavouka proklestily cestu francouzské celky RedLine a VeryGames. Ve strhujícím derby byli úspěšnější zkušení VG, kteří se tak mohli radovat z účasti v grand finále. Tehdy se sestavu rozhodli změnit i RL, čímž jejich nadcházející duel s Reason nabral na ještě větší pikantnosti.

:. Vítězství VeryGames snad nikoho nepřekvapilo. Tento francouzský celek je novým králem CS:S, což předvedl už na ICY-BOX a F-O-M.

Ve finále nižší části play-off se ukázalo, že změna prospěla spíše francouzskému klubu, který si nejtěsnějším možným skóre 16:14 vybojoval možnost odvety s VG. Jenže ta se nekonala, ač grand finále nebylo vůbec jednoznačné. VeryGames znovu uplatnili zkušenosti z několika posledních offline i online turnajů a připsali si letošní už třetí prvenství. Navíc také 1 500 euro, RedLine brali 900 a Reason 600 euro.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Defeaters znovu neporažení

Báječně vkročili naši zástupci do nového ročníku ClanBase NationsCupu. Po neúspěchu CS 1.6 výběru, který se do soutěže ani nekvalifikoval, přišly první dobré...

Výběr článků

Načítám