Hlavní obsah

Miniaturní videokamera od Toshiby je velká jako mobil a natáčí HD video

Novinky, mif

Společnost Toshiba uvedla na český trh novou miniaturní videokameru, která není o moc větší než běžný mobilní telefon. I přes drobné rozměry zařízení dovede zaznamenávat videonahrávky v HD rozlišení. Novinka je již nyní k dostání na pultech obchodů za cenu 3 700 korun.

Článek

Videokamera Toshiba Camileo S10 je velmi lehký přístroj, který není problém nosit všude sebou. Kamerka nabídne čtyřnásobný digitální zoom (dvojnásobný pro maximální rozlišení).

Video dokáže kamera ukládat v kompresním formátu H.264/MOV, díky čemuž je možné uložit větší množství dat. Maximální rozlišení videozáznamu je plné HD 1080p při 30 snímcích za sekundu. Kromě videa dokáže zařízení díky režimu fotoaparát nahradit i digitální fotoaparát.

Video se ukládá kromě nedostatečné interní paměti 128 MB na paměťovou kartu typu SD (SDHC). Kameru tak můžete vybavit až 64 GB paměťovou kartou.

V porovnání s videokamerami využívajícími páskové kazety či disky se videokamery s pamětí typu flash vyznačují absencí pohyblivých součástí a tedy menší možností opotřebení a delší životností. Absence pohyblivých součástí také zaručuje, že vaše nahrávky přežijí náhodné polití, pády a další drobné nehody.

Samozřejmostí je stabilizace obrazu, časovač pro fotoaparát, TV Out výstup, osvětlovací jednotka (blesk pro režim fotoaparát) nebo 2.5" LCD displej. Ostření je možné již od 20 cm v režimu makro. K počítači se zařízení připojuje pomocí standardního USB konektoru.

Konkurence představila levnější kameru před Vánocemi

Jednu z nejlevnějších videokamer na domácím trhu představila před Vánocemi společnost Evolve. Videokamera Evolve DigiLife se v obchodech prodává za tři tisíce korun.

:. Videokamera Evolve DigiLife. Foto: Archiv

Video je nahráváno v širokoúhlém režimu 16:9 v rozlišení až 1280 x 720 obrazových bodů. Pro záznam HD rozlišení lze využít paměťový slot na SD/SDHC/MMC karty s kapacitou až do 16 GB. I přes nízkou cenu je součástí základního balení paměťová karta SD s kapacitou 2 GB.

Technické parametry

  • Režim 16:9
  • Úhlopříčka LCD panelu: 2,5 palce
  • Záznam zvuku
  • Systém záznamu: Digitální
  • Typ snímacího senzoru: CMOS
  • Videosystém: Flash
  • Zoom digitální: 4
  • Rozměry (mm): 57 x 100 x 17.9
  • Hmotnost (g): 87

Videokamera disponuje výklopným LCD displejem o formátu 16:9 s antireflexní vrstvou a úhlopříčkou 3 palce. Zařízení je možné využít také jako běžný digitální fotoaparát, který dokáže snímat v rozlišení až 5 MPix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám