Hlavní obsah

Největší světoví odborníci na nanotechnologie se sjedou do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tisíc světových odborníků na nanotechnologie se sjede v červnu do Prahy na EuroNanoForum 2009. Půjde zřejmě o největší akci českého předsednictví EU, na které budou účastníci formou přednášek, prezentací, workshopů a panelových diskusí projednávat témata zaměřená na nanotechnologie. O akci informovalo Technologické centrum Akademie věd.

Článek

Fórum nabídne návštěvníkům podle pořadatele kompletní přehled současného stavu výzkumu i průmyslových aplikací nanotechnologií, zvláště těch, které se orientují na snížení energetické náročnosti výroby, výrobu a uskladnění elektrické energie, čištění vody a vzduchu, na medicínu nebo elektroniku.

Kromě toho se bude hovořit i o takových tématech, jako jsou například standardizace, bezpečnost, vzdělávání, výzkumné infrastruktury nebo integrační aktivity v rámci evropského výzkumného prostoru.

Výstupy z konference Evropská komise využije pro přípravu nového Akčního plánu pro Evropu v oblasti nanověd a nanotechnologií a dalších strategických dokumentů. Součástí konference bude prezentace firem.

Doprovodný program počítá s výstavami, ale i s dramatickými vystoupeními zaměřenými na "nanosvět". Cílem je neotřelým způsobem předvést veřejnosti nanotechnologie a inspirativním jazykem ji seznámit s jejich existencí v každodenním životě a s jejich obrovským potenciálem využití v budoucnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám