Hlavní obsah

Britská královna spouští nové internetové stránky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská královna jde s dobou a její webové stránky dostaly nový vzhled. Vylepšenou verzi spustí ve čtvrtek na recepci v Buckinghamském paláci ve společnosti vynálezce internetu, britského vědce působícího v USA Tima Bernerse-Leeho.

Článek

Královské stránky, které vznikly v roce 1997, budou podle serveru BBC News obsahovat více videí a historických dokumentů. Ke zhlédnutí tu bude například deník královny Viktorie, kde popisuje, jak zkoušela nový vynález Grahama Bella - telefon. Stránky navštíví každý týden asi 250 tisíc lidí z celého světa.

Při jejich prvním spuštění královna hovořila o tom, jak někteří rodiče a prarodiče pokládají internet za "něco záhadného." Dnes, po 12 letech, jsou stránky aktualizovány ve snaze udržet spojení stárnoucí panovnice s mladými lidmi. Dále do kyberprostoru se ale královna podle dopisovatele BBC Petera Hunta nevydá.

"Nemůžeme jí posílat e-maily a není pravděpodobné, že by královna blogovala či poskytovala online rozhovory," dodal. Královské stránky navštívilo v prvním roce jejich spuštění víc jak 100 miliónů uživatelů, a staly se tak jedním z nejoblíbenějších míst na internetu.

V týdnu pohřbu princezny Diany bylo zaznamenáno asi 35 miliónů zhlédnutí. Stránky nejsou jedinou přítomností královny na internetu. V roce 2007 spustila videokanál na serveru YouTube. TheRoyalChannel nabízí její vánoční projev a současné i historické videozáznamy panovnice a dalších členů královské rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám