Hlavní obsah

On-line hry: Češi zaváleli na finále ICY-BOX

Novinky, Jakub Trulík

Sezóna 2009 již pomalu startuje. To platí jak pro klubové týmy, tak i reprezentace jednotlivých zemí. Jeden z našich výběrů má za sebou již bohužel jednu smutnou zkušenost. Doufejme, že ostatním se bude dařit lépe. V zahraničí stále ladí sestavy pro hlavní soutěže roku 2009. Jedna taková se odehrála o víkendu v Německu na finále ICY-BOX.

Článek

Novinky z domova

  • Koncem minulého pracovního týdne byla zvolena česká reprezentace v Call of Duty 4 pro rok 2009. Kapitánem se stal zkušený Luboshmir, který si k sobě přibral výhradně hráče z klanů eSuba a nEophyte, jmenovitě Mazariniho, paradoxe, kinga, skywalkera a holliho. Náhradníky budou beaster, NiO, dzojkee, bahn1k a park89.
  • Nešťastný duel proti Izraeli sehráli naši zástupci v Counter-Strike 1.6. Ve velmi vyrovnaném zápase 2. kvalifikačního kola do ClanBase NationsCupu podlehli 1:2 na mapy celku, který si v předešlém zápase suverénně poradil i s favorizovanými Turky. Tímto pro nás soutěž předčasně skončila.
  • Vítězem prvního NecroRaisers Pro Cupu ve hře Counter-Strike 1.6 se stali čeští hráči v klubových barvách GAMiNG.sk. Ti si v Grand finále o 333 eur poradili stejně jako ve finále vyšší části play-off s česko-slovenskými DEFEATERS, kterým připadla částka 166 eur. Třetí skončili fofos.sk s výdělkem 100 eur.
  • Vedení občanského sdružení inteRaction zveřejnilo jméno pátého hráče Counter-Strike: Source sekce. Členem momentálně druhého nejlepšího klanu u nás se stal zkušený hybrid, jenž dříve hájil řady klubů c0nexia či Moops. V iR doplní čtveřici MajklGO, maddy, bobecek, tv1.

:. Counter-Strike: Source sekce inteRaction zažívá báječné období. Vyhrála na Sennheiser Final Fight II a skvěle se představila i na finále ICY-BOX.

Novinky ze světa

  • Německá organizace Team Bavarian Heaven představila svou Counter-Strike 1.6 sekci pro 14. ročník EPS ligy. Oproti předešlé sezóně, v níž si TBH nevedli vůbec špatně, dostála sestava hned dvě změny. Tahoun roman se po roce vrátil ke konkurenčním Alternate a talentovaný Hanso byl odsunut na pozici náhradníka. Jejich místa nahradili vedle bara, blizkera a todiho ceLL z GAMED.DE a jeho rakouský spoluhráč maKz, který byl zvolen nováčkem roku.
  • Britští Dignitas koncem minulého týdne získali další posilu do své TrackMania Forever stáje. Jejich již osmým pilotem se stal špičkový norský jezdec Bergie, který doplnil Němce gaLLa a medica, Nizozemce XeNoGeaRa, Rakušana PeZiho, Švéda MadneSSe, Belgičana SiSe a Portugalce Moriaha.
  • Doslova zpackaných pár dní prožila skandinávská organizace AndThenSome, jíž bylo proklamováno, že by se jednou mohla zařadit po bok jmen jako MYM, SK či fnatic. Nejprve přišla o svou Call of Duty 4 sestavu JUSZN, duffer, Killzx, nreo, L-KING. Podnět k odchodu dali sami hráči, protože nebyli spokojení s neplněním podmínek ze strany vedení. Poté si dal od hraní pokoj ArcadioN, kapitán dánského Counter-Strike 1.6 týmu, jehož nahradil bývalý zástupce ATS trace. A aby toho nebylo málo, ještě téhož večera se klub rozloučil se svou finskou 1.6 sekcí. Ta bude stejně jako CoD4 pokračovat na vlastní pěst.
  • Nečeká změna se udála ve švédském Counter-Strike 1.6 týmu australských fnatic. Ten po dvou letech mění své složení. Řady opouští ins, který se chce údajně věnovat profesionálnímu hraní pokeru a na jeho místo nastupuje GeT_RiGhT z Giants, zřejmě největší talent Švédska za několik posledních let. Jeho spoluhráči budou cArn, f0rest, dsn a Archi.

:. Téměř nerozluční fnatic se po dvou letech rozhodli změnit základní sestavu. Pozvedne příchod GeT_RiGhTa uvadající výkony?

V německu na ICY-BOX se představily hned tři české týmy

V sobotu 17. ledna odstartoval v Berlíně dosud vůbec, co se týče peněžní dotace, největší offline turnaj v akční FPS hře Counter-Strike: Source. Na ICY-BOX finále se v bojích o 4 250 eur v hotovosti představilo osm zástupců, mezi nimiž byli hned tři z České republiky. Na první čtyři navíc čekala možnost využití bootcampu v tamní herně.

:. Dignitas byli největším zklamáním ICY-BOX. Jejich výkony vůbec neodpovídaly tomu, co by měl nejlepší celek současnosti předvádět. Navíc se chovali tak neslušně a drze, že si s nimi nechtěl potřást rukou ani jeden z jejich soupeřů.

Jednodenní turnaj se hrál systémem FDE (play-off hrané na vyšší a nižší část) bez základních skupin, takže každý z klanů mohl zaváhat pouze jednou. Už od prvních zápasů se bylo na co dívat, v 1. kole se například střetli naši inteRaction s Dignitas, momentálním týmem číslo jedna Dignitas.

A klání to bylo nezvykle vyrovnané, Britové postoupili se skóre 16:8. Další české celky liFeless a Reason Gaming na sebe bohužel narazily už v prvním zápase, a ač liFeless zahráli velmi dobře, na postup přes RG to nestačilo. Nejzajímavější byl ovšem střet dánských Roccat s nizozemskými LowLandLions.

Úspěšnější nakonec byli Dánové, kteří LLL přemohli 16:11. Poslední duel se odehrál mezi francouzskými VeryGames a domácími EnRo GRIFFINS. Zcela podle očekávání ho vyhráli VG a to rovnou 16:0.

:. Česko-slovenští Reason Gaming neprolomili smůlu ani v Německu. Znovu brali své obvyklé druhé místo.

V druhém kole se odehrálo pořádné překvapení. Naši Reason vypráskali 16:2 favority z Dignitas, ti značně zdecimování následně podlehli i v nižší částí pavouka LLL 16:0 a s hanbou se tak rozloučili s turnajem.

Stejné kolo znamenalo konec i pro hráče z inteRaction, kteří zápas před tím vyřadili své krajany liFeless. V senzační jízdě pokračovali VeryGames, jenž se na soutěž připravovali několik týdnů. Nejprve vyřadili Roccat a poté ve finále vyšší části pavouka i Reason Gaming, čímž si zajistili postup do Grand finále.

:. VeryGames na finále zužitkovali svou dlouhou přípravu a zaslouženě si domů do Francie odvezli zlato.

Právě Roccat a Reason se střetli v boji o postup do celkového finále z nižší části play-off. Naši hráči nenechali nic na náhodě a už od počátku vyrovnaného utkání byli vždy o mírný krůček napřed, což jim zajistili výhru 16:11 a možnost odvety s Francouzi.

Ta se bohužel nekonala. Nezastavitelní VG vedli dokonce už 14:1, poté Reason zabrali a stáhli na 14:11, tím ale veškeré naděje uhasly. Konečné skóre bylo tedy 16:11 pro VeryGames, kteří si tím připsali rovných 2 500 eur.

Druzí Reason brali 1 000 eur, třetí Roccat 500 a čtvrtí LowLandLions 250. Uznání si zaslouží i dělené páté místo inteRaction, kteří se ve špičkové evropské konkurenci nenechali zahanbit a zahráli na výbornou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám