Hlavní obsah

Největší výrobce počítačových myší bude propouštět kvůli krizi

Švýcarský výrobce zařízení pro počítače Logitech zruší zhruba 500 pracovních míst, což odpovídá přibližně pěti procentům jeho celkové pracovní síly. Logitech je největším producentem počítačových myší na světě. Společnost vyrábí rovněž reproduktory, webové kamery či klávesnice.

Článek

Logitech zrušení pracovních míst odůvodnil tím, že maloobchodní prostředí se v posledním čtvrtletí loňského roku výrazně zhoršilo a že počítá s dalším zhoršováním ekonomické situace v příštích měsících.

Opatření se podle mluvčího podniku bude týkat pracovníků v prodejních, marketingových, právních a IT odděleních, ale nezasáhne zaměstnance ve výrobě.

"Okamžitá akce podniknutá vedením je v zásadě správným krokem v boji se zhoršujícím se prostředím," upozornili analytici ze společnosti Julius Baer.

Technologický sektor byl tvrdě zasažen zpomalením ekonomiky, které přimělo zákazníky utáhnout si opasky. Slabá poptávka již přinutila ke snižování počtu zaměstnanců řadu dalších výrobců elektroniky, jako jsou Sony, Philips či Motorola.

Kvůli krizi firma nutí zaměstnance brát si neplacené volno

Zahraniční společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), která se zabývá výrobou počítačových procesorů, vyzvala všechny své zaměstnance, aby si od ledna brali každý týden jeden den neplaceného volna.

Podobným způsobem by si zaměstnanci měli vybírat volno až do skončení finanční krize. To by mělo podle vyjádření firmy uspořit značné náklady a pomoci překonat finanční krizi.

Jeden den neplaceného volna mohou podle vedení společnosti dělníci vyměnit za řádnou dovolenou. To by jim mělo vynahradit ztrátu za neplacené volno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám