Hlavní obsah

Důležitý akcionář Yahoo vyzývá k prodeji vyhledávacích aktivit firmě Microsoft

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ivory Investment Management vyzvala firmu Yahoo k prodeji divize pro internetové vyhledávání softwarovému gigantu Microsoft. Ivory patří mezi největší akcionáře Yahoo, píše agentura AP.

Článek

Transakce by podle firmy Ivory přinesla společnosti Yahoo zhruba 15 miliard dolarů (přibližně 300 miliard korun) a více než zdvojnásobila cenu jejích akcií.

Microsoft v květnu stáhl svoji nabídku na převzetí Yahoo za 47,5 miliardy dolarů, protože vedení internetové společnosti ji považovalo za příliš nízkou a odmítlo ji. Nepřijalo ani pozdější návrh Microsoftu na koupi pouhého vyhledávače.

Největším odpůrcem spojení s Microsoftem byl spoluzakladatel a ředitel Jerry Yang. Ten však v polovině minulého měsíce oznámil, že odstoupí z funkce. To mezi investory vyvolalo spekulace, že by Microsoft mohl svůj zájem obnovit.

Reklama

Související témata:

Související články

Yahoo odstupuje od jednání s Microsoftem

Americká internetová společnost Yahoo ukončila veškerá jednání se softwarovou firmou Microsoft, nenechá se převzít ani jako celek, ani po částech. Uvedla...

Výběr článků

Načítám