Hlavní obsah

Microsoft má prý znovu zájem o získání vyhledávače Yahoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký počítačový gigant Microsoft opět vede jednání o koupi vyhledávače od americké internetové společnosti Yahoo za 20 miliard dolarů (téměř 400 miliard Kč). Uvedl to britský list Sunday Times a dodal, že Microsoft nemá zájem o získání celé společnosti.

Článek

Podle vlivného amerického blogu AllThingsDigital, který je napojen na Wall Street Journal, je však zpráva naprostou fikcí. Blog se odvolává na nové vedení Yahoo.

Mluvčí Yahoo Brad Williams na dotaz agentury Reuters uvedl, že firma nekomentuje spekulace. Mluvčí Microsoftu se také odmítla ke zprávě vyjádřit.

Investor Icahn takticky skupuje akcie Yahoo

Americký investor Carl Icahn koupil dalších téměř sedm miliónů akcií internetové společnosti Yahoo. Investor tak drží 75,6 miliónu akcií Yahoo, což představuje téměř 5,5 procenta společnosti.

Icahn dal za poslední podíl, který skupoval ve třech vlnách od pondělí do středy 67 miliónů dolarů. Krok pravděpodobně rozvíří nové spekulace kolem hledání nového generálního ředitele pro internetovou firmu.

Za jednu akcii Yahoo zaplatil Icahn 9,92 dolaru. Jeho původní investice do internetového kolosu byla 1,5 miliardy dolarů, po 25 dolarech za akcii. Yahoo hledá nového generálního ředitele poté, co její spoluzakladatel Jerry Yang tento měsíc oznámil, že z pozice odejde, až podnik najde nového šéfa.

Microsoft stáhl nabídku na převzetí Yahoo letos v květnu

Microsoft v květnu stáhl svoji nabídku na převzetí Yahoo za 47,5 miliardy dolarů, protože vedení internetové společnosti ji považovalo za příliš nízkou a odmítlo ji. Nepřijalo ani pozdější návrh Microsoftu na koupi pouze vyhledávače.

Největším odpůrcem spojení s Microsoftem byl spoluzakladatel a ředitel Jerry Yang. V polovině tohoto měsíce však Yang oznámil, že odstoupí z funkce. To mezi investory vyvolalo spekulace, že by Microsoft mohl svůj zájem obnovit.

Generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer v reakci na tyto spekulace uvedl, že Microsoft již nemá zájem o koupi Yahoo, rád by se však s firmou dohodl na nějakém druhu spolupráce v internetovém vyhledávání, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám