Hlavní obsah

Microsoft má zájem o spolupráci s Yahoo, ne však o jeho převzetí

Počítačový gigant Microsoft již nemá zájem o koupi internetové společnosti Yahoo Inc., rád by se však dohodl s Yahoo na nějakém druhu spolupráce v internetovém vyhledávání. Uvedl to ve středu večer generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer.

Foto: Novinky

Microsoft

Článek

"Nevedeme v této oblasti žádné aktivní jednání. Ale jsme tomu otevřeni. Jednání o akvizici jsou však ukončena," řekl Ballmer na setkání s akcionáři. Microsoft v květnu stáhl svoji nabídku na převzetí Yahoo za 47,5 miliardy dolarů (966,9 miliardy Kč), protože vedení internetové společnosti ji považovalo za příliš nízkou a odmítlo ji.

Nepřijalo ani pozdější návrh Microsoftu na koupi pouze vyhledávače. Největším odpůrcem spojení s Microsoftem byl spoluzakladatel a ředitel Jerry Yang. Ten však nyní oznámil, že odstoupí z funkce. To mezi investory vyvolalo spekulace, že by Microsoft mohl svůj zájem obnovit.

Akcie Yahoo reagovaly na středeční zprávu poklesem o 13 procent. Předtím akcie naopak posilovaly, protože investoři doufali, že Microsoft přijde s novou nabídkou, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám