Hlavní obsah

VIDEO: První interview s hologramem v dějinách televize

Americká televize CNN použila poprvé v historii televizního vysílání živý přenos hologramu. Během prezidentských voleb se v newyorském studiu před moderátorem Wolfem Blitzerem "zhmotnila" reportérka Jessica Yellinová, která byla ve skutečnosti v Chicagu. Ve speciálním studiu ji snímalo 35 kamer s vysokým rozlišením, které byly propojeny s kamerami v newyorském studiu.

Článek

Snímání pomocí 35 kamer probíhalo ve speciálním stanu se zeleným pozadím. Postava reportérky Yellinové byla snímána z několika různých úhlů, aby bylo dosaženo co nejvěrnějšího trojrozměrného obrazu.

Ten byl přenášen přímo do newyorského studia. Jessica Yellinová o zážitku hovoří, jako o "pokračování v tradici princezny Leie“. Reportérka tím naráží na sérii Hvězdných válek, v kterých byly holografické projekce běžnou záležitostí.

Holografická projekce stála milióny

Podle CNN se jedná o historický okamžik v televizních dějinách. Odborníci na zvláštní efekty předpokládají, že unikátní vysílání mohlo stát až deset miliónů korun.

CNN odmítlo náklady na vysílání komentovat. Zároveň však dodává, že tento historický okamžik přitáhl k obrazovkám obrovské množství diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám