Hlavní obsah

On-line hry: mousesports přerušili švédskou sérii

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna změn dále pokračuje. Ožehavá situace nestala kolem sestav nEophyte a DEFEATERS, kteří si vzájemně přetahují hráče. Novou sekci má rovněž tým NecroRaisers. Ze světa pro změnu přišla šokující zpráva o téměř konci čínské organizace wNv. Hlavní článek se věnuje poslední akci ze série Global Challenge, která se odehrála v exotickém emirátu Dubaj.

Článek

Novinky z domova

  • Návrat klubu NecroRaisers má další kapitolu, naštěstí dobrou. Novému vedení, jež přišlo od slovenských fofos.sk, se podařilo navázat spolupráci se zkušenou Counter-Strike 1.6 sestavou valtcher, EfraM, TukaN, royik, shotik a jeffrei, kterou jste dlouhá léta mohli vídat pod názvem SkillZone Team. Právě stabilní výkony a sehranost přesvědčily NR k uskutečnění tohoto kroku.
  • Velmi pozitivní zprávu pro všechny DotA příznivce a domácí fanoušky vyslal do světa i v zahraničí uznávaný tým SGC.DotA. Ten ještě nedávno patřil k absolutní špičce této hry, pak bohužel přišel nečekaný rozpad. Dnes se však vše vrací do starých kolejí, Storm Games Club je zpátky a to ve složení nEKro, Warlog, Tulex, idef!x a kEEper.
  • Ke svým kořenům se vrací rovněž multiherní klan Forever Players. Celku známému spíše jako Team-FPS se podařilo získat Day of Defeat: Source sekci z Easy Team. Právě hra DoD dala před 5 lety základ tomuto klubu, dnes v již zašlých šlépějích budou pokračovat hráči En100, d3m!, elam, erosennin, Aniello, Herr Milan, Styfler, Monomos, neon a Carlos.
  • K opravdu zajímavému tahu došlo při zaplňování děr v Counter-Strike 1.6 sekci slovenských DEFEATERS. Těm po skončení WGT odešli ke konkurenčním nEophyte hráči oskar!, Bafo a skreqone a v sestavě tak zůstali pouze Pepik, zEro a h4. Dnes byl ovšem oznámen návrat skreqoneho, který má u dfs smlouvu. Kádr nakonec uzavřel bývalý hráč SkyRiders selby. V roli náhradníka bude působit Nim.

DEFEATERS po triumfu na WGT 2008

Novinky ze světa

  • K organizaci Gravitas Gaming se po příchodu týmu x3o přídává další Američan. Novou akvizicí ve Warcraft 3 sekci je od konce minulého týdne hráč SonKiE, jenž si zahraje po boku zvučných jmen jako ToD, HoT, elfittaja, TitaN, RoB nebo XyLigan. Společně s nimi si zahraje proti SK Gaming o postup na WC3L finále a také se účastní právě probíhajícího WCG.
  • Dánští AndThenSome, jež se na progamingovém poli objevili rychle jako blesk z nebe, se rozloučili s jednou ze svých Counter-Strike 1.6 sekcí. Podle očekávání jde o tu jednoznačně nejslabší a to švédskou. Celek ve složení MyZk0, rape, godlike, zneel a PedRo odchází z důvodu špatných výkonů a ignorování dotazů svého zaměstnavatele.
  • Další z řady senzačních výsledků se povedl česko-slovenskému Counter-Strike: Source týmu Reason-Gaming. Ten na britské lan akci i35 v široké především domácí konkurenci ukořistil skvělé druhé místo, které domů odvezl i z i34. Silnější byl pouze nejlepší klub světa Birmingham Salvo. Bronz patří rovněž britským London MiNT.
  • Kruté období prožívá čínská organizace wNv. Nejdříve přišla zpráva o tom, že se její Counter-Strike 1.6 celek nemůže účastnit WCG kvůli zamítnutí víz, načež přišel rozpad sestavy. To samé se o pár dní později bohužel opakovalo i s Warcraft 3 sekcí poté, co bylo odcestování na německé finále zamítnuto hráči s nickem Sai. V jádru tohoto tradičního klubu tak již zůstává pouze ork xiaOt, jenž snad brzo představí nové posily.

Birmingham Salvo - letos neporazitelný tým

Švédům se nepodařilo ukořistit třetí zlato v řadě

Dubaj, nejlidnatější a druhé největší město Spojených arabských emirátů, hostilo poslední ze série Counter-Strike 1.6 turnajů Global Challenge, jež si na letošní podzim připravila společnost ESL. Předešlé dvě soutěže se odehrály na severoamerickém kontinentu, z USA si odvezli prvenství švédští SK Gaming, z Kanady jejich kolegové fnatic.

Ukrajinští DTS patří mezi nejnadějnější celky současnosti

I v Dubaji se soutěžilo o hotovostní částku v přepočtu dosahující 800.000Kč a seznam účastníků byl jednoznačně nejnadupanější. Na startovním poli jsme mohli vidět hned několik adeptů na vítězství, Meet Your Makers, Virtus.pro, SK Gaming, fnatic, mousesports, GamePlay, mTw nebo třeba Made in Brazil. Navíc se zde představilo několik talentovaných týmů, například dánští ATS.XLBet, Dignitas nebo DTS.Chatrix. Svou příležitost předvést se dostalo i několik místních klanů, s těmi se však již od samotného počátku počítalo spíše jako s členy do počtu.

MYM se radují z postupu do finále dubajského Global Challenge

V základních skupinách tentokrát neuvíznul ani jeden z favoritů, jinak tomu ale bylo se zmíněnými nadějnými celky. Všechny tři skončily shodně na třetím nepostupovém místě. Play-off souboje již nabídly mnohem zajímavější podívanou. Obdivuhodná byla především jízda finských GamePlay.

Ti hned v 1.kole spadli po prohře s MYM do nižší části pavouka, v níž postupně zlikvidovali mistry z předešlých dvou turnajů - fnatic a SK Gaming. Zvláště zápas s SK byl velmi napínavý a skončil až v prodloužení. U Švédů však Finové neskončili, po nich ještě eliminovali další skandinávské kolegy, mTw z Dánska.

Jejich slibně rozjetou cestu poté celkem rázně utnuli němečtí mousesports, kteří jsou podle nedávno vydaného žebříčku nejlépe vydělávajícím CS 1.6 celkem. GamePlay si tak do kufrů na zpáteční cestu přibalili krásné bronzové medaile a 6 000$ v hotovosti.

Mousesports slaví další ze svých letošních úspěchů

Mouz se dostali do finále nižšího pavouka po neúspěšném střetu s polskými Meet Your Makers, kteří si cestu do celkového finále vybojovali s čistým štítem a získali tak pro sebe výhodu jedné mapy.

Naopak Němci museli v odvetném zápase uspět hned na dvou po sobě jdoucích mapách. Jak již ale víme z předešlých dvou Global Challenge, výhoda jedné mapy bývá jakýmsi prokletím. Jinak tomu nebylo ani nyní.

Poláci si vedli dost mizerně a jejich západní soused je bez jakýchkoliv problému doslova a zaslouženě převálcoval. Tým mousesports tak navýšil zisk z letošních turnajů už na 131 000$.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám