Hlavní obsah

On-line hry: Zlato z Kanady putuje opět do Švédska

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě proběhlý týden se trochu vymyká situaci z předchozích dní, kdy jsme vídali jednu změnu za druhou. Týmy se snažily především posilnit své řady a docházelo tak spíše ke stěhování celých celků než určitým výměnám typu hráč za hráče. Ve světě jsme mohli sledovat další ze série štědře dotovaných turnajů Global Challenge a to v kanadském Montrealu.

Článek

Novinky z domova

  • Francouzská prestižní offline akce Maxlan bude muset čelit mimojiné i nevídaně hojnému náporu českých účastníků. Do turnaje se rozhodlo přihlásit hned pět našich týmů. V Counter-Strike: Source to jsou Czech R, moops gaming a Texmex Bar, v Call of Duty 4 se do Paříže podívají nEophyte a inSports Prague.
  • Dalších výrazných změn dostál poslední dobou rychle se rozvíjející multiherní klan SnoopY. Po složení dvou nových Call of Duty 4 týmů přichází na řadu i sestava KurEcaK, marko, joe, Rejma a Ot1k v Counter-Strike 1.6 a účastník WCG Národního finále ve FIFA 08 SosoneK, který se rovněž představí na blížícím se finále FIWC.
  • Po několika měsících v útlumu se o sobě snaží dát najevo upadající klub Illusion pictures team. Ten se rozhodl zviditělnění dosáhnout angažováním kádru Swoff, FFNXUR, yont, oolph, VONDRKA, Wilson, majzunnex v Call of Duty 2 a rovněž nadějné a zkušené pětice fling, cruz, paZ, meny, DZ1_ v Call of Duty 4.
  • Vítězem prvního turnaje King of the Hill v Counter-Strike: Source, jenž je pořádán pod záštitou portálu United-Games, se stal známý slovenský celek DEFEATERS. Ten si poměrně hladce poradil se svými protějšky od nově vzniklých eEriness.css, ač byl považován za papírového outsidera. Další zápas o hotovostní ceny by se měl odehrát příští týden.

:. DEFEATERS - slovenská jednička v Counter-Strike: Source

Novinky ze světa

  • Ve Finsku se doslova otřásají zdi Counter-Strike: Source scény. Dlouhodobá jednička Logitech.fi přišla o svůj squad SAMITSKY, zaikovski, delonge, Maikou a quMp. Zmínění hráči byli údajně nespokojeni s podporou, kterou jim vedení nabízelo. Od nynějška tedy budou hrát na volné noze jako tým zOo. Pár dní na to zasáhla zemi tisíce jezer i příjemná zpráva a to vznik nového celku s pracovním názvem Team Bangcock, v jehož řadách hrají ostřílení borci jako natu, kononen, synt, god a owa-.
  • Se zajímavou novinkou přišla společnost VeryGames.net, která je všem hráčům dobře známá díky svým špičkovým serverům, jež zapůjčuje na online zápasy v obou Counter-Strike titulech. Nyní se však ponořila do světa těchto her ještě hlouběji a to podepsáním smluv se špičkovým francouzským Counter-Strike: Source celkem nameless. Pětice RegnaM, RpK^, SmithZz, mateOo-, krL- se s novým tagem představí na horké domácí půdě při akci MaxLan.
  • Britská organizace Four Kings se po rozchodu se svou finskou Counter-Strike 1.6 sekcí rozhodla pro změnu vrátit k akčnímu Call of Duty 4, jež je na ostrovech jednou z nejpopulárnějších her. Učinila tak složením nového týmu, v němž figurují jména, která v minulosti oblékala dresy silných Meet Your Makers, Reason Gaming nebo TLR. Jmenovitě jádro sestavy 4Kings tvoří Britové benz1ne, junior, D1ablo, Goodwin a Slovinec ikky.
  • Během tohoto týdne byly oznámeny hned dva návraty špičkových asijských Warcraft 3 hráčů. Jako první se ke svému comebacku uchýlil Číňan Syc, jenž se rovnou stal posilou tamní jedničky World Elite. Krátce na to ho následoval legendární undead Sweet. Tento Korejec se bohužel nevrací, aby dále bojoval o přední příčky, jeho novým povoláním je totiž komentování zápasů pro stanici NiceGameTV.

:. Hvězdný undead Sweet se vrací jako komentátor.

I druhému Global Challenge dominovali Švédi

O uplynulém víkendu se odehrálo již druhé Global Challenge, které v Counter-Strike 1.6 pořadá světová společnost ESL, jeho dějištěm bylo druhé největší město Kanady Montreal. Stejně jako minule v Los Angeles i tentokrát se hrálo o peněžní ceny v celkové částce 50.000$.

Oproti minulé akci se zde však představilo o něco méně zvučných jmen. Svou účast na poslední chvíli odřekli francouzští emuLate, kteří procházejí těžkou krizí a tudíž byla možnost vidět z předních týmů pouze SK Gaming, fnatic, Made in Brazil, Evil Geniuses a Gravitas Gaming.

:. Gravitas Gaming se i v Kanadě prezentovali ve slušné formě a znovu obsadili jednu z finančně ceněných příček.

Základní skupiny proběhly klasickým způsobem, podle něhož byly vždy nasazeny dva silnější klany k domácím kanadským. První boje se tedy odehrály jak podle šablony. Postup neunikl SK Gaming, fnatic, Gravitas Gaming, Evil Geniuses a ani Made in Brazil, kteří se od odtajnění nové sestavy prezentují ve velmi solidní formě, stejně jako zmínění SK.

Ani souboje v play-off nebyly poznamenány žádným velkým překvapením a zbylé domácí vyslance se světově známějším klubům podařilo rychle eliminovat.

K prvnímu nečekanému výsledku došlo při střetu MiBR s fnatic, kteří si z této akce potřebovali odvézt nějaké dobré umístění, aby si vylepšili značně pošramocenou pověst z posledních týdnů. To se jim ovšem v tomto duelu nepovedlo, protože prohráli vysoce 3-16 a vše nasvědčovalo, že akorát naváží na své bídné výkony z Los Angeles.

:. SK během finálového zápasu s rivaly z fnatic

V nižší části pavouka se odehrála velká proměna, během níž šli Švédi pořádně do sebe. Nejprve doslova vypráskali jejich přemožitele z minulého týdne Evil Geniuses, následně Gravitas Gaming a v klání o postup do celkového finále uštědřili krásný políček i Made in Brazil, což pro ně bylo krásnou satisfakcí a ve finále s krajany z SK Gaming již neměli co ztratit.

V dobrém rozpoložení byli rovněž SK, z minulého Global Challenge odvezli domů do Švédska zlato a na montrealském působili dosud bez ztráty kytičky, největší příděl dostali od třetích Brazilců a to pouhých 11 bodů.

K jejich smůle se bohužel finále neslo v duchu toho kanadského, kde jako outsider museli vyhrát hned dvě mapy k zisku první pozice. Stejný kousek se povedl i vyhecovaným fnatic, kteří nenechali nic náhodě a jako rozjetý vlak přejeli i své rivaly v tomto vypjatém derby.

:. fnatic si v Kanadě výrazně vylepšili profil.

Zlaté i stříbrné medaile tedy putují do chladného Švédska, Brazílie si tentokrát připisuje po stříbru z minulé akce bronz.

Nevděčnou bramborovou pozici obsadili američtí Gravitas Gaming, příčku pod nimi berou společně Evil Geniuses a domácí Sway Gaming. Další turnaj ze série Global Challenge právě probíhá v Dubaji. O jeho výsledcích vás budeme informovat příště.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Skončila domácí WCG kvalifikace

Zatímco ve světě jsme během tohoto týdne zaznamenali pár významných změn, u nás doma je hladina vody stále klidná. Občas ji zčeří akorát několik menších...

Výběr článků

Načítám