Hlavní obsah

On-line hry: WGT skončilo překvapujícími výsledky

Novinky, Jakub Trulík

Jak bylo předpovězeno minulý týden, tak se i stalo. Během několika posledních dnů nás doslova zavalily zprávy o různých přestupech a změnách. S blížícím WCG se však stále teprve jedná o začátek. Hlavní pozornost je ovšem věnována domácí herní události roku, soutěži World GameMasters Tournament. V ní se tento týden soutěžilo ve 4 hrách o 250 000Kč.

Článek

Novinky z domova

  • České organizaci eEriness o.s. se podařilo během několika posledních dnů vyvolat veliký rozruch. Nejprve angažováním slibné Counter-Strike 1.6 sekce, o níž jsme vás informovali v minulém vydání on-line her a nyní přijetím jednoho z nejlepších tuzemských Counter-Strike: Source týmů. Pod hlavičkou eEriness bude od nynějška působit pětice duke, Ice_, egbr, MAjurek, f4-k1. První dva zmínění jsou ve své hře nedávnými mistry Evropy.
  • Slovenský klub DEFEATERS přibírá do své Counter-Strike 1.6 sestavy dalšího Čecha. K české dvojici Pepik a zEro se přidává momentálně nejlepší domácí hráč oskar!. Ve složení skreqone, bafo, oskar!, Pepik a zEro se DEFEATERS prvně představili na World GameMasters Tournament, jehož výsledky přinášíme níže.
  • K úpravám základní sestavy před WGT se uchýlil i jinak stabilní Call of Duty 4 celek inteRaction. Trojici Thomas, Jalu, Jackal! doplnili ostřílení MISAK a spec. Tento krok znamená pro boomieho a strikera odsunutí na pozici náhradníků.
  • Velmi krátkého působení v kádru celku eSuba se dočkal momentálně jeden z nejlepších hráčů FIFA 2008 Adam "oSiSxD" Klanica. Virtuální fotbalista s řadou zahraničních zkušeností a dobrým renomé odchází kvůli neshodám s vedením. Kam povedou jeho další kroky, není zatím známo.

oSiSxD - již bývalý hráč týmu eSuba

Novinky ze světa

  • Známý finský Counter-Strike: Source klan Logitech.fi, který minulý týden vyřadil naše Reason-Gaming z prestižní EuroKrieg soutěže, udělal dva zásahy do své sestavy. Z důvodu špatné komunikace se zbytkem hráčů odcházejí borci odiouz a kononen. Jejich náhradami se mají stát quMp a Maikou, bývalí hráči eSpors United.
  • V krátkém časovém úseku o sobě dal znovu vědět talentovaný Warcraft 3 hráč Sebastian "FuRy" Pesic. Mladý Švéd opět mění svůj domov. Po štaci u polských Pentagram G-Shock a amerických Apoc se stěhuje do portugalské organizace excello, v níž se potká například se známým Norem Teem.
  • Odchod do neaktivity ohlásil špičkový rumunský FIFA fotbalista Aron "Alex" Alexandru hájící barvy fnatic. Alex se naposledy představí na blížícím se World Cyber Games a pak se již bude věnovat pouze svému osobnímu životu. Pro jeho bývalého zaměstnavatele to znamená citelnou ztrátu, v týmu nyní nalezneme pouze hráče španělské národnosti.
  • Zajímavou zprávu vyslal do světa i ukrajinský Counter-Strike 1.6 klan Amazing Gaming, který si z posledního WCG odnesl bronzové medaile. Letos se ovšem na finále v německém Kolíně nad Rýnem nepředstaví, protože skončil v domácí kvalifikaci až na druhé pozici za konkurenčními DTS. I proto se vedení rozhodlo angažovat bývalého hráče HellRaisers (současných DTS) markeloffa, který doplní své krajany xaoca, B1ad3ho, strikeho a Rusa hoocha.

A-Gaming - jeden z předních klanů silné ukrajinské scény

World GameMasters Tournament zaskočilo výsledky turnajů

Tento týden se od pondělí až do čtvrtka konal zřejmě nejvýznamnější domácí progamingový turnaj letošního roku, World GameMasters Tournament. Soutěž se k nám vrátila po dvou letech a to s tituly Counter-Strike 1.6, Call of Duty 4, Warcraft 3 a TrackMania, do nichž byly vloženy ceny s celkovou hodnotou 250.000Kč. My se nyní podíváme, jak akce skončila, řada výsledků je opravdu překvapující.

Jako první na řadu přišlo 16 účastníků Counter-Strike 1.6 turnaje. Za hlavní favority byli považováni určitě FU.sk, kteří si týden před tím odnesli zlato z domácí WCG kvalifikace. Svou úlohu potvrzovali i v pondělí, kdy nejprve vyřadili DEFEATERS a následně i IUC. Právě tyto dva celky se později v úterý střetli v boji o postup do finále, v němž již čekali zmínění FU.sk.

Zápas šťastněji dopadl pro zkušenější DEFEATERS, překvapení letošní sezóny IUC se museli pro tentokrát spokojit s třetí příčkou. Finálový duel dvou klanů původem ze Slovenska se ovšem nesl ve zcela jiném duchu než předchozí den. Už od samotného počátku se otěží pevně uchytili DEFEATERS, kteří, ač museli zvítězit na dvou po sobě jdoucích mapách, nakonec zápas dotáhnuli do úspěšného konce. Po vítězstvích v United-Games, e-Sports a Undzwei je to pro ně tedy již čtvrtý domácí triumf.

DEFEATERS se svou novou posilou oskarem (vpředu) během finálového zápasu

Krátce po skončení Counter-Strike 1.6 byla zahájena soutěž v závodní hře TrackMania. I ta dávala už od prvních rozjezdů najevo, že na stupínky vítězů nevystoupají jména, na něž jsme si postupně zvyknuli. Hned v prvním závodu svým bodovým ziskem doslova šokoval slovenský jezdec Hakki Jr, který téměř o 40 bodů předjel zkušeného Toniho. Na chlup stejný výkon se podařil i domácímu jezdci Sharkovi ze stáje eSuba pár minut na to.

Tito dva zmínění svou vynikající formu potvrzovali i na dalších tratích a bez větších problémů stanuli ve finálové čtyřce, v níž je z nižší části pavouka doplnil ESWC reprezentant Sandro a WCG reprezentant ve hře Project Gotham Racing 4 DaVes. Ti nicméně konečné pořadí nijak neovlivnili. Zatímco Hakki Jr se poprávu radoval ze svého čerstvě získaného zlata, třetí Sandro a čtvrtý DaVes gratulovali svému kolegovi z reprezentace Sharkovi ke krásné druhé pozici.

V hrací zóně bylo hráčům k dispozici 80 špičkových počítačů od společnosti ASUS

Ve středu byla na programu další oblíbená akční FPS Call of Duty 4. Ta se zřejmě jako jediná obešla bez výraznějšího překvapení. Na turnaj přicestovali jako jednoznační favorité borci z klanu eSuba. Jejich cestu k úspěchu měli zkomplikovat stále se lepšící nEophyte, kteří ještě do nedávna hráli za SnoopY. Mezi širší adepty na přední umístění patřili i noví SnoopY, inteRaction nebo Necroraisers. První kola se kompletně obešla bez jakéhokoliv zaváhání ze strany favoritů.

K lámání chleba došlo až v semi-finále, v němž se střetnul klub eSuba s Necroraisers a nEophyte se SnoopY. Oba zápasy byly sice velmi zajímavé a napínavé, ale jak tým eSuba, tak i nEophyte postoupily dále. Následovaly dvě klání těchto celků, nejprve ve finále vyšší části pavouka a poté v celkovém finále. Z obou duelů vyšel vítězně klan eSuba, jenž si podle předpokladů odváží domů zlaté medaile. Za druhými nEophyte skončili SnoopY, kteří mohou být rovněž hrdí na své výsledky.

Na finálové zápasy bylo připraveno pódium s promítáním na velké plátno

Definitivní tečku za World GameMasters Tournament udělal turnaj ve strategii Warcraft 3, který měl zajímavou již svou kvalifikaci, z níž se nepodařilo na offline akci probojovat například momentální domácí dvojce KraGeshovi. Jinak se celá soutěž nesla v očekávaném duchu, kdy ve výborné formě hrající Bonecracker doslova kosil jednoho svého soupeře za druhým.

To stejné se na druhé straně pavouka dařilo i slovenskému hráči Amaterovi. K obrovskému šoku však došlo ve finále nižší části play-off a to když Amatera poslal domů již delší dobu neaktivní hráč Kačer Donald. Obdobný kousek se mu už ale nepodařil proti Bonecrackerovi v celkovém finále, i tak se ale určitě velmi raduje ze svého krásného druhého místa.

Konečné pořadí turnajů je tedy následující:

Counter-Strike 1.6 - 1. DEFEATERS, 2. FU.sk, 3. IUC

Counter-Strike 1.6 - 1. DEFEATERS, 2. FU.sk, 3. IUCCall of Duty 4 - 1. eSuba, 2. nEophyte, 3. SnoopY

Counter-Strike 1.6 - 1. DEFEATERS, 2. FU.sk, 3. IUCCall of Duty 4 - 1. eSuba, 2. nEophyte, 3. SnoopYTrackMania - 1. Hakki Jr, 2. Shark, 3. Sandro

Warcraft 3 - 1. Bonecracker, 2. Kacer Donald, 3. Amater

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám