Hlavní obsah

On-line hry: Skončila domácí WCG kvalifikace

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ve světě jsme během tohoto týdne zaznamenali pár významných změn, u nás doma je hladina vody stále klidná. Občas ji zčeří akorát několik menších přestupů. Vše se totiž nese v duchu nadcházejícího World GameMasters Tournamentu nebo právě skončené World Cyber Games kvalifikace, na níž se podíváme detailněji.

Článek

Novinky z domova

  • Dříve poměrně známý multiherní klan CyberStreet se vrací na progamingové pole. Koncem minulého týdne angažovalo vedení Call of Duty 4 pětici Glady, quickpain, CryptoN, eany, Father, jež dříve hájila barvy FeW-Gaming. Noví CyberStreet se předvedou i na lan finále World GameMasters Tournament, kam se bez větších problémů kvalifikovali.
  • Portál Quake.cz si pro své návštěvníky připravil velmi originální turnaj. Po vzoru právě probíhajícího německého Oktober festu byla uspořádána soutěž v Quake 3, na jejímž konci čekají na vítěze ceny od rodinného pivovaru Bernard.
  • Počátkem týdne skončila domácí online kvalifikace World GameMasters Tournament. Z každé ze čtyr her (Counter-Strike 1.6, Warcraft 3, Call of Duty 4 a TrackMania Forever) postoupilo dále 16 účastníků, kteří se příští týden poperou o ceny v hodnotě 250.000Kč na brněnském Invexu.
  • Další obrovský úspěch zaznamenal česko-slovenský Counter-Strike: Source tým v řadách britských Reason-Gaming. Ten znovu potvrdil pozici jednoho z nejlepších celků současnosti, když skončil na skvělém druhém místě v britské lan akci nazvané PC Gamer Showdown, v níž nestačil pouze na první tým světového žebříčku, Birmingham Salvo.

Reason Gaming v Enschade na TLR LAN

Novinky ze světa

  • Dobré jméno naší malé herní scéně v poslední době dělá rovněž Warcraft 3 hráč Bonecracker, který se ve výborném světle představil především na Grand finále ESWC v San Jose. Jeho vynikající formy si všimli i v německé organizaci nGize, která bude od nynějška jeho novým domovem. Bonecracker se tak potká v kádru se zvučnými jmény LiiLD.C, Satiini, KnOfF a YanE.
  • Za lepším rovněž odchází známá francouzská Counter-Strike: Source sekce Epsilon eSports, která si své renomé získala především na nedávno proběhlém The eXperience. O proběhlém víkendu podepsala smlouvy s další domácí organizací Crack clan.
  • Konec své dosavadní Counter-Strike 1.6 sekce oznámil portugalský tým K1ck eSports club. Vedení klanu bylo nespokojeno s výsledky z posledních týdnů, a proto propustilo všechny své hráče kromě foxje, který má za úkol poskládat novou sestavu.
  • K velikému přestupu došlo i na ruské Counter-Strike: Source scéně. Tamní přední celek MGC, jenž se v průběhu tohoto roku vypracoval na jeden z nejlepších týmů Evropy, přestoupil pod špičkovou ruskou organizaci forZe. Limper, Alone, Iceberg, Com a HuxFlux se díky lepšímu zázemí budou moci od nynějška účastnit více světových akcí.

Bonecracker si k letošnímu startu na ESWC přípíše i WCG účast

Známe kompletní obsazení domácí výpravy pro WCG 2008

Minulý týden jsme vás informovali o prvním proběhlém Národním finále, které se hrálo na pražském Černém mostě.

Z něho si hned sedm hráčů odvezlo domů vstupenky znamenající účast v hlavní fázi turnaje World Cyber Games 2008 a už dnes se podíváme na to, kdo naši česko-slovenskou reprezentaci v německém Kolíně nad Rýnem doplní.

V sobotu se totiž v Bratislavě odehrálo druhé a zároveň poslední Národní finále, které mělo na programu turnaj v Counter-Strike 1.6, Starcraft: Broodwar a Age of Empires 3: The Asian Dynasties.

S ukončením kvalifikace proběhlo i vyhlášení soutěže o herní počítač

Největším sobotním trhákem a vůbec celé WCG kvalifikace byla akční FPS střílečka Counter-Strike 1.6, která se již téměř 10 let těší obrovské oblibě a stále je považována za královskou hru světa progamingu. V Bratislavě se v ní představily čtyři celky.

Dva domácí reprezentovaly klany FU.sk a Soul Surfers, ze sousední České republiky přijely Tortuga a eSuba.HAL3000. Slovenští hráči se ukázaly v mnohem lepším světle, oba tamní týmy si nejprve poradily s eSubou i Tortugou a následně proti sobě stanuly v celkovém finále.

To bylo opravdu napínavé a o postupujícím se rozhodlo až pomocí třetí hrané mapy. A opět se radovali borci z FU.sk, kteří tak obhájili loňský triumf.

FU.sk zužitkovali své bohaté zkušenosti a znovu triumfovali

Zužitkovat výhodu domácího prostředí se podařilo i Tomáši "Maix" Samolovi, rovněž loňskému obhájci titulu. Dlouhodobá česko-slovenská jednička bojové strategie Starcraft: Broodwar si bez větších problémů dokázala poradit jak se svým kolegou Peterem "Sid" Tkačovem, tak i našim Tomášem "PredY" Pospíšilem a Ondřejem "Ondrasek" Cikánkem a může si už tedy pomalu balit kufry na svůj výlet do Německa.

Maix se stejně jako loni může radovat z postupu na WCG

Poslední a nepříliš sledovanou hrou bylo třetí pokračování kultovní strategie Age of Empires, v níž se podařilo narušit slovenskou nadvládu Markovi "M4rkY" Flaškovi, jenž si domů odváží zlato a rovněž postup na Grand finále WCG. Definitivní tečkou za kvalifikací bylo vyhlášení soutěže o počítač Intel Core 2 Quad značky Digipro, jehož šťastným majitelem se stal Filip Murgaš.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: FU.sk jdou dále, nEph selhali

Tento týden se neodehrála žádná větší soutěž, za zmínku však určitě stojí triumf Call of Duty 4 sekce eSuba v turnaji Live2Win, z které si Češi odnášejí zlato....

Výběr článků

Načítám