Hlavní obsah

On-line hry: Sobotní Národní finále odtajnilo první jména WCG reprezentantů

Novinky, Jakub Trulík

Uplynulý týden se obešel bez výrazných změn naší či evropské scény. Odchody či příchody hráčů oznámily pouze kluby, u nichž se tento krok očekával. Nastává tak zřejmě klid před bouří, která s velikou pravděpodobností vypukne po skončení hlavního turnaje letošní sezóny - World Cyber Games. Pro ten ze soboty známe našich prvních sedm reprezentatů.

Článek

Novinky z domova

  • V minulém článku jsme informovali o přestupu úspěšné Call of Duty 4 sekce SnoopY pod známější nEophyte. Dnes máme tu milou povinnost sdělit, že SnoopY se opět vrací na scénu a to hned se dvěmi novými týmy. První je tvořen známými a osvědčenými jmény (skywalker, park89, bahn1k, eni, enjOik), druhý dostal přízvisko "oldschool" a figurují v něm především staří členové tohoto klanu (Otik, falen, mattua, EgoisT, kicko).
  • V uplynulém týdnu došlo ke změnám v sestavě jednoho z nejlepších slovenských Counter-Strike 1.6 celků minulé sezóny, týmu fofos.sk. Jeho prvotní senzační výkony rychle vystřídala veliká neaktivita, která nakonec vyústila v obměnu prakticky celého kádru. Od nynějška budeme fofos.sk vídat s pěticí mitqo, kapo, benqone, lony a cHeatoN.
  • Na dveře již klepe další ročník jednoho z nejprestižnějších FIFA turnajů Interactive World Cup 2009. Domácí kvalifikace jediné oficiální soutěže pod záštitou společnosti EA se odehraje už 18.10. v pražských Letňanech. Loni si prvenství odnesl slovenský fotbalista Ivaninho, který těsně triumfoval nad svým českým kolegou DiDou.
  • Novou nadějnou Counter-Strike 1.6 sekci představil multiherní klan eEriness. Ten se velmi rychle rozešel s tou předchozí, aby uvolnil místo pro hráče, jež v jeho barvách soutěžili už v minulosti. Jedná se o borce s přezdívkami pLd, elecktricK, -SaM-, ownage a izu.

Mladý a velmi talentovaný Ivaninho si odnesl z posledního FIWC zlato

Novinky ze světa

  • Menší kosmetickou úpravou sestavy prošel domácím hráčům poměrně známý estonský Counter-Strike: Source tým hrající již delší čas pod hlavičkou českého klubu In Ultimate Capacity. Ten se po slábnoucích výkonech rozešel s hráčem jrgn a po kratší odmlce mezi sebou opět přivítal svého bývalého člena BAZIXe, který doplní čtveřici MPZ, wfl, psx, SlateR a českého náhradníka BIDZEYe.
  • Ve dnech 19.-24. října se odehraje v Dubaji jeden z nejlépe dotovaných Counter-Strike 1.6 turnajů letošní sezóny. Letošní Global Challenge se v přepočtu pyšní částkou ve výši 800.000Kč, o níž se poperou tyto pozvané týmy: Made in Brazil, mousesports, fnatic, SK Gaming, 4Kings, mTw, emuLate, Meet Your Makers a ukrajinští DTS.chatrix, kteří jsou příjemným překvapením tohoto roku.
  • Nucené změny se nevyhnuly ani známému švédskému Counter-Strike 1.6 týmu Lag Blank, jenž se ve velice krátké době usadil v širší špici tamní scény. V poslední době ovšem působil v nestálé sestavě, což bylo zapříčiněno odchodem hráče GeT_RiGhTa a časového vytížení kapitána JAEGARNa. Ten se nakonec z vlastního popudu přesunul do pozice náhradníka, aby uvolnil místo pro navracející se hráčské legendy Snajdana a strikera, které doplní střelce face, GuXe a Nikolause.
  • Britský Call of Duty 4 hráč Mark opět mění své působiště. Ještě v nedávné době působil u domácích Meet Your Makers, od nichž po krátké době odešel k Tek-9 Networks, kteří se však během minulého týdne rozpadli. Mark, který si během kariéry vybudoval velmi zvučné jméno, se tak znovu stěhuje a to zpět do rodné Velké Británie, konkrétněji do týmu Dignitas. V něm se potká s Blackmanem, razem, LoOkzorem a SoCLoNem.

Švédští Lag Blank ještě ve své původní sestavě

Sobotní Národní finále odtajnilo první jména WCG reprezentantů

Domácí World Cyber Games 2008 kvalifikace, kterou pro české a slovenské hráče připravila společnost ProGamers ve spolupráci s portálem United-Games dospěla do samotného závěru. Po tříměsíčních bojích přišly na řadu Národní finále, z nichž se to první odehrálo v sobotu 20. září v pražské prodejně Electro World na Černém mostu. Celkem se soutěžilo v 7 z 10 herních disciplín, jež byly zvoleny pro letošní rok.

Jako první přišel na řadu turnaj ve strategické hře Warcraft III: The Frozen Throne a podle očekávání v něm dominoval jediný muž - Martin Hušák. Hráč s přezdívkou Bonecracker se představil ve výborné formě už na nedávno proběhlé ESWC kvalifikaci a nakonec i na samotném Grand finále ESWC, jež se konalo v kalifornském San Jose. Své výkony potvrdil i ve WCG, když si ve finále hladce poradil se svým týmovým kolegou KraGeshem.

Brzy na to následoval turnaj v Need for Speed: ProStreet, jenž byl pod taktovkou slovenského jezdce Petera "Sonny" Mátyáše, který si dokázal poradit se všemi svými soupeři a stal se tak druhým WCG reprezentantem. Podobný výkon se podařil i jeho krajanovi Rolandu "Rolando" Čaprnkovi. Ten si ze soboty odnáší dokonce dvě ocenění. Jednak postup do německého Kolína nad Rýnem, který letos hostí Grand finále WCG a také ocenění nejlepšího FIFA hráče letošní sezóny v anketě BoSS.

Bonecracker stále vylepšuje svou skvělou formu, což potvrdil i sobotním triumfem

Následovala poslední počítačová hra sobotního Národního finále - Command & Conquer 3: Kane's Wrath, z níž si zcela bez problémů odnesl zlato Petr "sEEker" Šebek. Poté přišly na řadu Xbox 360 gamesy Guitar Heroes 3, Project Gotham Racing 4 a Virtua Fighter 5. První zmíněný titul se těší veliké divácké oblibě, kterou o to více ještě umocnila účast jediné hráčky letošního WCG - Jaroslavy "S'Tsung" Štefánkové.

Ta nicméně nestačila na připravenějšího Jakuba "Crow" Sedláčka, který stanul až samotném vrcholu této hudební hry. V závodním PGR4 byl nejrychlejší český jezdec David "Daves" Šmejkal, který zužitkoval i své bohaté zkušenosti z počítačové Trackmanie. Posledním sobotním šampionem se stal Lukáš "Frizzer" Landštofl, který se představil jako nejlepší bojovník v mlátičce Virtua Fighter 5.

Skvěle hrající Rolando se podle očekávání stal vítězem domácího FIFA WCG turnaje

Druhé Národní finále, jež již definitivně uzavře domácí World Cyber Games kvalifikaci, se hraje tuto sobotu v bratislavském Euronics TPD a na programu má tři zbylé tituly - Counter-Strike 1.6, Starcraft: Broodwar a Age of Empires 3: The Asian Dynasties.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: FU.sk jdou dále, nEph selhali

Tento týden se neodehrála žádná větší soutěž, za zmínku však určitě stojí triumf Call of Duty 4 sekce eSuba v turnaji Live2Win, z které si Češi odnášejí zlato....

Výběr článků

Načítám