Hlavní obsah

Microsoft koupí internetový portál Ciao za téměř půl miliardy dolarů

Americký softwarový gigant Microsoft se dohodl, že zaplatí 486 miliónů dolarů (více než osm miliard korun) za převzetí společnosti Greenfield Online, která je majitelem evropského internetového portálu pro srovnávání cen ciao.com.

Foto: Novinky

Microsoft. Ilustrační fotografie.

Článek

Akvizice internetového portálu ciao.com podle Microsoftu podpoří jeho internetový vyhledávač Live Search, který zatím výrazně zaostává za konkurencí.

Microsoft má nyní na světovém trhu s internetovým vyhledáváním devítiprocentní podíl. V samotné Evropě činí jeho podíl pouhá dvě procenta.

Microsoft chtěl koupit i Yahoo

Microsoft v únoru předložil nabídku na převzetí společnosti Yahoo. Ta však odmítnula nabídku Microsoftu na své převzetí, za které původně nabízel Microsoft 44,6 miliardy dolarů v akciích a hotovosti. Dokonce nepřijal ani zvýšenou nabídku asi 776 miliard Kč. Microsoft poté stáhnul svou nabídku na odkoupení .

Odmítnutí pochopitelně rozhněvalo většinu akcionářů firmy. Řešením by měl být  investor Carl Icahn, který se na začátku měsíc neoficiálně stal členem řídícího týmu internetové společnosti Yahoo. Jeho cílem je obnovit jednání o koupi s Microsoftem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám