Hlavní obsah

Hrej a neplať 36/2003: Tetris a drogy!

Novinky, Ondřej Pohl

Světlo světa spatřila další variace Tetrisu, která se nám snaží přiblížit, jaké to je hrát ho pod vlivem drog! Vše legálně, samozřejmě. Jinak tady máme ještě pankáče a skinheady coby hrdiny jedné plošinovky a celkem šílenou jízdu.

Článek

Tetanus on Drugs

Opravdoví pamětníci, kteří čtou Hrej a neplať už od jeho vzniku vědí, že variace na téma Tetris moc nemusím, ale jedna z nich mi doopravdy učarovala. Jmenuje se Tetripz, vypadá na první pohled obyčejně, ale brzy zjistíte, že autorům šlo o to, zprostředkovat hráčům pocity, které zažívají lidé omámení drogou při hraní Tetrisu. Už podle názvu kráčí Tetanus on Drugs ve stejných stopách a následující odstavce budou o tom, jak se mu to daří.

Zatímco Tetripz není hned od začátku tak brutální a fakt, že ne všechno je v naprostém pořádku se projeví jen občasným zavlněním nebo změnou barev, Tetanus on Drugs se z ničím nemazlí a vypálí na vás své psychedelické dovednosti hned ze začátku: naklánění obrazu, šílené zoomování a deformování obrazu udělá záhy své. Rozhodně proto nedoporučuji hrát hned po jídle.

Ke všemu si ještě připočtěte šílený hudební doprovod v podobě remixu původního ruského motivu, pak mají milovníci různých bizarností a zvrhlostí o zábavu postaráno.

Poznámka: nevím, co je to v poslední době za podivnou módu nepřidávat ke hrám potřebné knihovny, ale stalo se tak i tentokrát. Takže pokud hra nepůjde spustit, stáhněte si tento soubor a rozbalte jej do adresáře se hrou.

DOWNLOAD, homepage, 0.1 MB, 9/10

Punkáči

Chudák instalatér Mario se asi obrací v hrobě, když vidí, k čemu všemu byl jeho nesmrtelný odkaz zneužit. Tentokrát se jedná o českou amatérskou záležitost, jejíž rádoby drsný název - Punkáči - jako by o hře vypovídal víc, než je třeba.

Jediné, co zůstalo, je dvojrozměrná plošinovka; Maria nahradil drsňák v kožené bundě se zeleným čírem, místo nepřátel všude pobíhají skinheadi a namísto hub vám na cestě pomáhají láhve s alkoholem.

Až posud by bylo vše normální, či přesněji průměrné. Co však hru nejvíce kazí je nerespektování přírodních zákonů (až tak to s tou anarchií přehánět nemuseli). Hlavní hrdina se totiž při skocích vznáší tak vysoko, jako by předtím požil něco halucinogenních hub a zapil je krabicovým vínem.

Ovšem, pokud budete trpěliví, dá se i tato malá nepříjemnost překonat. Pak před sebou budete mít průměrnou hru.

DOWNLOAD, homepage, 4 MB, 4/10

Jízda

I dnešní poslední hra je původem česká (čímž se omlouvám všem vyznavačům japonských vzdělávacích programů), ale ani tentokrát naší zemi příliš čest nedělá. Ne že by byla vyloženě špatná, ale k dokonalosti jí nějaký ten stupínek ještě chybí.

Hlavní smysl je totožný s názvem - prostě jedete po dálnici a váš hlavní problém je, že neustále dochází benzín. Musíte tedy sbírat zelené kanystry rozházené všude po cestě a vyhýbat se přitom ostatním autům. Občas budete nuceni setřást nějaké policisty, což sice zní zábavně ale fakt, že hru plně neovládáte (můžete totiž jenom přibržďovat nebo zrychlovat), ji sráží zpět do šedivého průměru.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 32/2003: Worms se vracejí

Po krátké letní přestávce jsem opět zde, abych vám naservíroval tři hry zdarma. Dnešní menu zní: výborná variace na téma Worms, brutální akční plošinovka...

Hrej a neplať 33/2003: Mario je zpátky!

Další díl plný her zdarma se pomalu stává skutečností, a proto zbytečně nezahálejte, stahujte a bavte se! Dnes vám v tom pomůže Super Mario, vesmírná střílečka...

Výběr článků

Načítám