Hlavní obsah

Miniaturní foťák pětinásobným zoomem má nástupce

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Pentax představila nový digitální fotoaparát Optio 555, který je pravděpodobně nejmenším digitálním foťákem s pětinásobným optickým zoomem na trhu.

Článek

Nový Pentax Optio 555 vychází z předchozího modelu Optio 550 a jeho pětimegový snímací prvek poskytuje maximální rozlišení snímků 2592x1944 pixelů. Vzhledem ke kompaktním rozměrům přístroje (100 x 59 x 39.5 mm) a váze pouhých 250 g zaujme objektiv s ohniskovou vzdáleností 37,5-187,5 mm a světelností F2.8-F4,6, který umožňuje až pětinásobné přiblížení fotografovaného objektu. Kromě toho je k dispozici ještě čtyřnásobný digitální zoom.

Největší změnou oproti předchozímu modelu Optio 550 je vylepšený 3cm Super Makro režim a rychlejší práce přístroje. Nové Optio 555 podporuje paměťové karty SD/MMC a na trhu se objeví v říjnu. Ve standardním balení opět nebude chybět Li-Ion akumulátor s nabíječkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Canon připravuje PowerShot S50 Pro

Od července společnost Canon rozšíří svoji nabídku kompaktních digitálních fotoaparátů o nový model PowerShot S50 Pro.

Minolta představila novou DiMAGE Z1

Minolta představila několik nových digitálních fotoaparátů, přičemž nejzajímavějším modelem je Minolta DiMAGE Z1 s desítinásobným optickým zoomem a cenou...

Výběr článků

Načítám