Hlavní obsah

Administrátor ochromil počítačovou síť San Franciska

Novinky, Skynews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení radnice v americkém San Francisku řeší v současné době neobvyklý problém. Muž, který pracoval jako správce počítačového systému města, zahesloval přístup k podstatné části dat. Stal se tak jediným, kdo má přístup k administraci stránek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Odblokování systému může trvat několik týdnů.

Článek

Terry Childs byl obviněn z nelegálního zasahování do počítačové sítě města. Na části sítě, k níž měl Childs přístup, se nachází zhruba 60 procent veškerých dat města, včetně osobních dat zaměstnanců, emailů či účetních údajů.

Prozatím není jasné co Childse, který jako správce sítě pracoval pět let, k jeho kroku vedlo. Systém nyní sice bez problémů funguje, nicméně v okamžiku, kdy nastane jakýkoliv problém, nebude možné jej bez znalosti hesel opravit.

Firma, kterou si město k deblokaci systému najalo soudí, že opětovné získání přístupu ke všem datům může trvat až několik týdnů a přijde na částku v miliónech dolarů.

Zástupci města nyní hledají způsob, jak zabránit tomu, aby se podobná situace, kdy jeden člověk může ochromit celou počítačovou síť znovu neopakovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám