Hlavní obsah

Yahoo odmítá společnou nabídku Microsoftu a investora Icahna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová společnost Yahoo odmítla návrh, podle něhož by prodala své internetové vyhledávání softwarovému gigantu Microsoft a zbytek firmy by přešel do vlastnictví investora Carla Icahna. Podmínky návrhu, zejména výměna celého vedení, jsou pro Yahoo nepřijatelné, sdělila v pondělí firma. Společný návrh Microsoftu a Icahna dostala Yahoo v pátek večer a musela na něj odpovědět do 24 hodin.

Článek

Microsoft s Icahnem nebyli podle Yahoo ochotni jednat o svých podmínkách, tedy o okamžité výměně správní rady a odstranění nejvyššího managementu. Pokud by firma na návrh přistoupila, zmařila by tím možnost prodat celé Yahoo "za plnou a spravedlivou cenu včetně prémie za kontrolu", uvádí se ve firemním sdělení.

"Tato zvláštní a oportunistická aliance Microsoftu a Carla Icahna se vůbec nezajímá o zájmy podílníků Yahoo," prohlásil předseda správní rady Yahoo Roy Bostock. Microsoft chtěl koupit Yahoo za 47,5 miliardy dolarů a jednal o transakci asi půl roku, na začátku května však jednání ukončil.

Oznámil tehdy, že jednání okamžitě obnoví, pokud bude mít Yahoo po valné hromadě na začátku srpna nový management. Tento měsíc se Microsoft s aktivistickým investorem Icahnem smluvil na společném návrhu vůči Yahoo. Návrh Microsoftu a Icahna tlačí na akcionáře Yahoo několik týdnů před valnou hromadou firmy 1. srpna, kde chce Icahn odvolat generálního ředitele Yahoo Jerryho Yanga a nahradit devítičlennou správní radu vlastní sestavou ředitelů.

Icahn má na Yahoo téměř pět procent akcií. Microsoft prohlašuje, že již není ochoten jednat s Yangovým týmem, ale že je ochoten obnovit jednání o koupi firmy, pokud bude na valné hromadě vedení vyměněno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám